ep archivo   centro de produccion de swedish match en gotemburgo
PETER KNUTSON - Archivo

Philip Morris ha llançat una oferta pública en efectiu als accionistes de Swedish Match per aconseguir un mínim del 90% dels títols de la companyia amb seu a Estocolm per un total de 16.000 milions de dòlars (161.200 milions de corones sueques), tal i com ha informat l'empresa en un comunicat aquest dimecres.

La companyia nord-americana ofereix 106 corones sueques per acció, xifra que suposa una prima del 39,4% sobre el tancament de mercat del 9 de maig passat, quan es va llançar la proposició, i d'un 39,7% sobre el preu mitjà de negociació en els darrers 30 dies. Així mateix, suposa un increment del 46,6% sobre el cost mitjà en els darrers 90 dies.

L'oferta es llança sobre 1.500 milions d'accions en circulació de Swedish Match excloent-ne les més de 4,2 milions que té en tresoreria.

El període d'acceptació de l'oferta començarà al voltant del 23 de juny i expirarà el 30 de setembre. La finalització està condicionada al fet que Philip Morris es converteixi en propietari de més del 90% del total dels títols de Swedish Match.

La companyia nord-americana s'ha reservat el dret de renunciar a aquestes i altres condicions per fer l'oferta, així com estendre el període d'acceptació. Goldman Sachs serà l'entitat assessora de l'operació.

"A comanda per escrit de Philip Morris la Junta ha permès que dugui a terme una revisió de diligència deguda confirmatòria de Swedish Match en relació amb la preparació de l'oferta. En relació amb aquesta revisió, ha rebut certa informació sobre l'exercici financer de la companyia per al primer trimestre del 2022", indiquen a l'escrit.

"La Junta creu que els termes de l'oferta reconeixen les perspectives de creixement a llarg termini de Swedish Match, tenint en compte els riscos associats amb la realització d'aquestes perspectives", indiquen alhora que recomanen acceptar l'oferta.

contador