ep jose maria fernandez presidente de pharmamar en el centro junto con otros directivo de la empresa
EUROPA PRESS

Rosario Cospedal, consellera delegada de Genomica, filial de PharmaMar, ha confirmat que el kit que la companyia estava desenvolupant per la detecció el coronavirus "ja està a punt". En declaracions a TVE, Cospedal ha assenyalat que ja tenen unitats del kit en la seva possessió i que l'estan oferint als hospitals espanyols. Així mateix, ha precisat que ja han rebut comandes de l'estranger, com ja va avançar la setmana passada el president de PharmaMar, José María Fernández.

  • 42,00€
  • -1,13%

Cospedal ha recalcat que el kit "ja es pot utilitzar" i que pot fer-se en un laboratori amb característiques normals. A més, ha subratllat que la seva fiabilitat i eficàcia està testada per l'Institut Carlos III.

A finals de la setmana passada, Genomica va anunciar que el seu kit havia obtingut el marcat de la CE, que acredita que compleix els requisits essencials descrits a la Directiva 98/79/CE sobre productes sanitaris per a diagnòstic in vitro.

Sense revelar-ne el cost, la màxima responsable de Genomica ha dit que el seu preu és "assequible i assumible per la sanitat pública espanyola". "El preu no serà cap obstacle", ha afegit.

Aquests kits són "altament sensibles i específics" en la detecció del coronavirus, per la qual cosa podria detectar-se el virus fins i tot abans que el pacient tingui cap símptoma.

Noticias relacionadas

contador