PharmaMar vol que el dividend que va anunciar a la fi del mes passat amb motiu de la publicació dels seus resultats de 2019, no es converteixi en un fet aïllat. La companyia, de moment, preveu repartir 0,04 euros bruts per acció amb càrrec als comptes de 2019. No obstant això, pretén que aquest no sigui l'únic pagament als accionistes i que el dividend sigui "sostenible" en el temps.
- 75,60€
- 2,86%
Amb aquest objectiu, l'empresa ha reconegut que depèn de la decisió de la FDA (Food and Drug Administration) sobre el seu compost lurbinectedina. La companyia va presentar a la fi de l'any passat la sol·licitud de registre d'aquest compost per a càncer de pulmó al regulador estatunidenc i espera que sigui aprovat abans de la data límit del 16 d'agost.
Noticia relacionada
PharmaMar investiga el uso de su compuesto Aplidin contra el coronavirus"Les probabilitats (que lurbinectedina sigui aprovat per la FDA) són altíssimes", va reconèixer el president de PharmaMar, José María Fernández, a la presentació dels plans futurs de la biotecnològica, aquest dimarts. "Si s'aprova, ens permetrà pagar un dividend de manera sostenible durant els propers anys", ha anunciat.
Luis Mora, director de l'àrea d'oncologia de PharmaMar, s'ha mostrat igualment "molt confiat" en referència a aquesta aprovació, i ha avançat que el producte arribarà al mercat aquest mateix any, si rep aquest vistiplau. "Esperem que les vendes comencin enguany als EUA i generi ja el cobrament de royalties", ha anticipat.
NOUS FÀRMACS
La decisió de la FDA sobre la lurbinectedina és només un de les fites que PharmaMar té al calendari aquest any 2020 i els vinents. L'empresa espera un "flux de notícies importants entre 2020 i 2022", i reconeix que afronta una nova realitat després de l'acord signat amb Jazz Pharmaceuticals per a la distribució de lurbinectedina als EUA.
Aquest acord amb Jazz suposa que la companyia espanyola hagi rebut ja un pagament inicial de 200 milions de dòlars (180 milions d'euros). Aquests fons li permeten desenvolupar una sèrie de projectes, com ara portar tres nous compostos d'origen marí "molt prometedors" de la fase preclínica a la clínica entre enguany i el que ve.
A més, la companyia vol explorar altres tumors amb als quals lurbinectedina sigui actiu més enllà del càncer de pulmó, i continuar treballant a l'àrea d'immunoteràpia. A mitjan gener va anunciar l'inici d'un assaig a Espanya per determinar l'eficàcia de lurbinectedeina en combinació amb atezolizumab (Roche).
José María Férnandez ha assenyalat igualment que treballaran en el seu compost PM14, que considera també "molt prometedor", i que buscaran productes per llicenciar a Europa per a la xarxa comercial. "Compraríem aquests productes per poder-los vendre a Europa", ha explicat. Sobre Yondelis, PharmaMar ha remarcat que porta 13 anys al mercat, però que "encara li queda recorregut", especialment després que la biofarmacèutica hagi recuperat els drets de venda a tot el món, excepte als EUA i el Japó. "Al llarg de l'any hi haurà nous acords amb socis locals", ha avançat Luis Mora.
PUJADA SOBTADA PEL CORONAVIRUS
PharmaMar va registrar aquest dimarts una pujada del 15% a la borsa després d'anunciar que estan investigant l'ús de l'Aplidin contra el coronavirus. La notícia, que es va conèixer a mitjan matí de la passada sessió, va animar immediatament la cotització de la companyia.
"Pensem que l'Aplidin funcionarà (contra el coronavirus), però hem de fer recerca. Estem passant mostres a laboratoris especialitzats per testar aquesta hipòtesi", ha explicat el president de PharmaMar.
José María Fernández ha avançat que esperen els resultats "en cosa de setmanes, abans d'un mes". En cas d'un resultat positiu, s'adreçaran al regulador per demanar un 'fast track' (registre ràpid) per a l'ús d'aquest fàrmac contra el Covid-19.