• Aquest dilluns els seus títols estan registrant destacades pujades
luismora

PharmaMar tracta de recuperar la normalitat després de la patacada de la setmana passada després d'anunciar que l'EMA (Agència Europea del Medicament) no donarà el vistiplau al seu compost Aplidin per mieloma múltiple. L'aprovació era una cosa molt esperat per a aquesta última part de l'any i la companyia, que va patir una forta retallada en borsa després d'avançar la 'mala notícia', s'ha mostrat decebuda i sorpresa.

  • 48,30€
  • 2,68%

Aquest dilluns, PharmaMar puja un 4% (després de les pèrdues de més del 30% de la setmana passada). La biotecnològica ha anunciat avui resultats positius de l'assaig de fase II amb lurbinectedin per al tractament del sarcoma de Ewing, uns resultats que s'han presentat en el marc del congrés internacional de la Societat Oncològica de Teixit Connectiu (CTOS, per les sigles en anglès) que s'ha celebrat a Hawaii del 8 al 11 de novembre.

A l'abstract #2768194 titulat "Efficacy and Safety of Lurbinectedin (PM1183) in Ewing Sarcoma: Results From a Phase 2 Study" es presenten dades d'eficàcia i seguretat de l'estudi basket de fase II en què es va incloure un grup de pacients amb aquest tipus de sarcoma avançat que no havien rebut més de dos tractaments quimioteràpics previs en malaltia metastàsica. L'estudi continua en marxa tot i que el grup de pacients amb sarcoma d'Ewing ja s'ha tancat.

Van participar, en el moment de realització d'aquest abstract, 25 pacients amb sarcoma de Ewing. La taxa de control de la malaltia (respostes totals, respostes parcials i estabilització de la malaltia) va ser del 60%, incloent-hi un 12% de respostes parcials i un 48% d'estabilització de la malaltia. La mitjana de durada de resposta observada va ser de 2,9 mesos i la supervivència lliure de progressió va arribar als 3 mesos.

L'estudi demostra que els efectes adversos rellevants, majoritàriament mielosupressores, van ser manejables gràcies a l'optimització de la dosi efectuada. No es va registrar cap cas de retirada de tractament per motius de toxicitat ni es va registrar cap mort a causa d'això. Els pacients amb sarcoma de Ewing avançat compten amb molt poques alternatives terapèutiques. Els autors de l'abstract posen l'accent en la necessitat d'investigar nous medicaments amb diferents mecanismes d'acció, com és el cas de lurbinectedina que ha demostrat com a agent únic tenir activitat en pacients pretractats amb sarcoma de Ewing avançat amb un perfil de seguretat i una tolerabilitat acceptable .

Noticias relacionadas

contador