ep archivo   sede de pharmamar en colmenar viejo madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha presentat al Congrés de la Societat Nord-americana d'Oncologia Clínica, ASCO, que s'ha celebrat entre el 31 de maig i el 4 de juny, a Chicago, Estats Units, les dades d'un estudi en fase II que avalua lurbinectedina en combinació amb irinotequen en pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula petita (CPCP) o microcític recidivant, després d'haver rebut prèviament una línia tractament amb platí.

  • 32,90€
  • 0,98%

Segons ha explicat a la nota de premsa, els resultats mostren que en combinar aquests dos fàrmacs es produeix una sinergia que potencia l'activitat de lurbinectedina donant lloc a taxes de resposta elevades i duradores en poblacions que són sensibles, és a dir amb un interval lliure de quimioteràpia major a 90 dies (CTFI>90 dies), i resistents a platí, amb un interval lliure de quimioteràpia menor de 90 dies (CTF<90 dies).

Particularment prometedors són les dades que s'extreuen del subgrup de 74 pacients amb un interval lliure de quimioteràpia major de 30 dies (CTFI>30 dies) amb una taxa de resposta del 52,7% i una mitjana de la durada de resposta de 7,6 mesos.

Entre les dades de l'estudi dins d'aquest subgrup també destaca la dada de la supervivència global (OS) la mitjana de la qual va arribar als 12,7 mesos. El perfil de seguretat ha demostrat ser manejable amb un percentatge baix d'interrupcions del tractament.

El doctor Luis Paz-Ares Rodríguez, cap de servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari 12 d'octubre, ha comentat que encara que tant irinotequen com lurbinectedina han demostrat activitat per separat en monoteràpia, ara aquests compostos amb mecanismes d'acció diferent han demostrat una important sinergia usats en combinació”.

Segons PharmaMar, els encoratjadors resultats a la població que fan referència a l'assaig LAGOON (pacients sensibles i resistents) reforcen la justificació d'incloure aquesta combinació com a braç experimental amb aquest tipus de pacients a l'assaig pivotal que està en curs.

Noticias relacionadas

contador