luis mora pharammar

PharmaMar ha informat aquest divendres que els resultats dels estudis in vitro del seu fàrmac Aplidin per tractar el coronavirus humà HCoV-229E, que té un mecanisme de multiplicació i propagació molt similar al Covid-19, han resultat ser positius amb una potència de l'ordre nanomolar.

  • 48,30€
  • 2,68%

PharmaMar ha dit que aquests resultats confirmen la hipòtesi que la diana terapèutica de l'Aplidin, l'EF1A, és clau per a la multiplicació i propagació del virus. Amb aquestes dades, PharmaMar contactarà amb autoritats reguladores per analitzar les possibilitats d'estudis en pacients infectats amb el Covid-19.

"Els resultats dels estudis 'in vitro' de l'Aplidin (plitidepsin) en el coronavirus humà HCoV-229E, que té un mecanisme de multiplicació i propagació molt similar al Covid-19, han resultat ser positius amb una potència de l'ordre nanomolar", ha explicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquests estudis s'han dut a terme al Centre Nacional de Biotecnologia del Centre Superior de Recerques Científiques (CSIC) pel doctor Luis Enjuanes i les doctores Isabel Solá i Sonia Zúñiga.

A principis d'aquest mes, PharmaMar ja va anunciar que comptava amb un compost terapèutic en fase de recerca per tractar el coronavirus amb el propòsit de confirmar el seu funcionament en "qüestió de setmanes". Així ho va avançar en aquell moment el president de la farmacèutica espanyola, José María Fernández, que va explicar que es tractava de l'aplidina, un medicament per al càncer hematològic que ja està aprovat a Austràlia i en fase d'aprovació a Taiwan, Nova Zelanda i Corea del Sud.

Noticias relacionadas

contador