luis mora pharammar
48,30€
  • 1,26€
  • 2,68%

PharmaMar ha anunciat l'inici d'un assaig clínic a Espanya de fase I-II, per determinar la dosi recomanada i eficàcia de lurbinectedina en combinació amb atezolizumab (Roche) en pacients amb càncer de pulmó microcític avançat, la malaltia ha patit una progressió després d'un tractament previ de quimioteràpia basat en platí. El primer pacient ja ha iniciat el tractament.

Es tracta d'un estudi prospectiu, obert i multicèntric, que inclourà dues parts: una fase I, l'objectiu primari de la qual és determinar la dosi recomanada de la combinació de lurbinectedina amb atezolizumab; seguida d'una fase II, d'un sol braç, amb cohort d'expansió amb pacients tractats a la dosi recomanada determinada durant la fase I. L'objectiu primari de la fase II és avaluar l'eficàcia de la combinació pel que fa a la taxa de resposta global. Els objectius secundaris inclouen la durada de la resposta, supervivència lliure de progressió i supervivència global, a més del perfil de seguretat i la tolerabilitat de la combinació.

Lurbinectedina ha demostrat en estudis preclínics que el seu mecanisme d'acció indueix la mort cel·lular, restableix i millora les respostes immunològiques sistèmiques contra el càncer, provoca un efecte de memòria immunològica a llarg termini, cosa que subratlla la potència de la teràpia de combinació de la immunoteràpia amb lurbinectedina.

Segons el doctor Luis Paz-Ares, Cap de Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari 12 d'Octubre de Madrid i investigador principal de l'estudi, "l'eficàcia demostrada per lurbinectedina com a agent únic en l'assaig basket de fase II i els resultats vistos a preclínica de combinacions amb immunoteràpia ens fan ser optimistes amb l'inici d'aquest nou assaig, amb el qual esperem aportar una nova opció de tractament per als pacients de càncer de pulmó microcític".

El càncer de pulmó microcític és un càncer molt agressiu que generalment es diagnostica amb la malaltia avançada, sovint metastàtica, cosa que limita el paper dels enfocaments tradicionals i planteja un pronòstic pitjor en comparació amb altres càncers de pulmó. Al voltant del 14% dels càncers de pulmó són de cèl·lules petites; només als Estats Units es registren a prop de 30.000 casos nous cada any. Aquest tumor està fortament associat amb el tabaquisme, cosa que representa un important problema de salut pública.

Noticias relacionadas

contador