ep economiaempresas- reig jofreplantea crecer mediante operacionessentido financieroencaje estrategico
REIG JOFRE - Archivo

La catalana Reig Jofre (+15%) s'afegeix a PharmaMar i Grifols i, com aquestes biofarmacèutiques espanyoles, es nega a quedar-se al marge de la carrera contra la Covid-19. Segons informa aquest dimarts Cinco Días, la companyia treballa per preparar unes noves instal·lacions dedicades a l'ompliment de vials i prepara 700 dosis de vacunes contra la Covid.

La nova planta serà una de les més grans del món per a la producció d'un vaccí contra el virus SARS-CoV-2, apunta el citat diari.

La construcció de la nova instal·lació de Reig Jofre a Barcelona va començar el 2019, amb una inversió de 30 milions d'euros. Es tracta d'una planta especialitzada en la fabricació de productes injectables estèrils. Ifpma, la patronal farmacèutica mundial, ha detallat recentment que, per poder fer front de manera efectiva al coronavirus, es necessitarien entre 12.000 i 15.000 milions de dosis.

Tenint en compte que la població mundial són 7.000 milions, aquesta xifra s'explica perquè, segons aquest organisme, segurament seran necessàries dues dosis per persona perquè tingui l'efecte desitjat contra el virus. En un primer moment, Ifpma calcula que calen urgentment 3.000 milions de vials, suficients per cobrir les necessitats de les persones més exposades al brot.

Noticias relacionadas

contador