ep recursopharmamar
PHARMAMAR

PharmaMar ha presentat "resultats positius" de l'estudi de fase III amb Aplidin per mieloma múltiple a la Societat Americana d'Hematologia (ASH, per les sigles en anglès). Segons un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquestes dades s'han enviat a l'Agència Europea del Medicament (EMA) "com a part del procés de sol·licitud de comercialització de plitidepsina (Aplidin)".

Cal recordar que, el passat 9 de novembre, PharmaMar es va desplomar en borsa (-33%) després d'anunciar que preveia una opinió en contra de l'EMA en l'aprovació de la sol·licitud d'autorització de comercialització de l’Aplidin en la indicació de mieloma múltiple en base d’una valoració preliminar del Comitè de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l'EMA. L'aprovació de l’Aplidin per a la seva comercialització per part de l'EMA era una de les 'grans fites' esperdes per PharmaMar per a aquest 2017.

Al fet rellevant enviat a la CNMV, PharmaMar detalla els resultats i precisa que, "com ja es va informar el 31 de març de 2016, l'estudi va complir el seu objectiu prioritari".

A finals del passat mes de novembre, i després del 'fiasco' amb l'EMA, Luis Mora, director general de PharmaMar, avançava a 'Bolsamanía' que tenien previst exposar dades positives relaciondes amb Aplidin al congrés nord-americà de hematologia i insistia que Aplidin "ha d'arribar als pacients de mieloma múltiple".

"En el cas que es confirmi la tendència de vot negativa (anticipada pel CHMP), la companyia pot iniciar un procés de re-examinació (d’Aplidina) per les irregularitats que s'han posat de manifest, i aquest podrà durar uns quatre mesos", assenyalava Mora. "En aquest cas, la decisió final seria al voltant de març o abril", precisava.

Noticias relacionadas

contador