ep recursopharmamar 20190325181903
PHARMAMAR - Archivo
48,30€
  • 1,26€
  • 2,68%

PharmaMar ha anunciat l'inici del seu nou programa de desenvolupament de noves molècules antitumorals. Aquest nou programa de immunooncologia busca molècules de baix pes molecular, inhibidors interfacials, que bloquegen la unió entre PD-1 i el seu lligant PD-L1.

Aquest treball es va iniciar fa més de dos anys, amb l'anàlisi de les mostres marines de PharmaMar. La primera d'aquestes molècules ja s'està provant en fase preclínica.

Les molècules de PharmaMar s'emmarquen dins dels antitumorals denominats "molècules petites", inhibidors interfacials entre PD-1 i PD-L1, que tenen avantatges davant d'altres formes d'atacar el tumor.

Un avantatge important d'aquests compostos és que, eventualment, podrien ser administrats per via oral, millorant així la qualitat de vida dels pacients.

En paraules de Carmen Cuevas, directora d'R+D de PharmaMar: "Estem treballant des de fa més de dos anys en aquest nou projecte i ja tenim una molècula activa que estem provant en fase preclínica".

Per la seva banda, José María Fernández, president de PharmaMar, ha comentat: "Aquest programa podrà donar a la companyia una nova capacitat d'abordar la lluita contra el càncer. Busquem inhibidors interfacials entre PD-1 i PD-L1 a la zona interfacial, i la natura és, fins ara, l'única font d'inhibidors interfacials. Podria ser el primer producte immunològic amb aquesta diana d'administració oral. Els resultats que estem obtenint en models animals són ja molt esperançadors amb la primera molècula del programa".

Noticias relacionadas

contador