• Chugai tindrà els drets per portar a terme el desenvolupament clínic en aquest país a altres indicacions
une-main-tient-des-medicaments-pharmacie-sante

Pharma Mar i Chugai Pharmaceutical han signat exte dijous un acord exclusiu de llicència, desenvolupament i comercialització del seu tercer antitumoral d'origen marí (PM1183) al Japó, segons ha informat aquest dijous la companyia espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 48,30€
  • 2,68%

L'acord estableix que PharmaMar rebrà un pagament inicial de 30 milions d'euros i royalties de dos dígits escalonats sobre les vendes de PM1183 que realitzés Chugai una vegada s'aconsegueixi, si escau, l'autorització de comercialització d'aquest medicament al Japó.

Al seu torn, el conveni preveu que Pharma Mar podria rebre altres pagaments de Chugai en funció de si es compleixen determinats fites tant relatives al desenvolupament clínic com a vendes del producte a Japó, estant aquests pagaments potencialment per sobre dels 100 milions d'euros en el seu conjunt.

Chugai tindrà els drets per dur a terme el desenvolupament clínic en aquest país en altres indicacions

Chugai tindrà els drets per dur a terme el desenvolupament clínic en aquest país en altres indicacions, podent contribuir al desenvolupament global de la molècula. PharmaMar conservarà els drets de producció de lurbinectedina en exclusiva i subministrarà el principi actiu a la companyia japonesa.

“Estem davant la nostra segona aliança estratègica amb Chugai per a la comercialització d'un antitumoral d'origen marí. Amb aquest acord, contribuirem al fet que PM1183 es comercialitzi al Japó. Mentrestant, continuarem amb
el desenvolupament clínic de la molècula i avançarem en el terreny regulatori per aconseguir la seva aprovació en els propers anys”, explica Luis Mora, director general de la unitat de negoci d'oncologia.

“Ambdues companyies compartim el mateix interès d'acostar PM1183, un fàrmac marí innovador, als pacients japonesos i així poder contribuir al seu tractament”, sosté Tatsuro Kosaka, president de Chugai.

Noticias relacionadas