pfizer dit que son vaccin est tres efficace contre le variant delta

Pfizer ha anunciat aquest dijous l'acord pel qual adquirirà la companyia ReViral, una empresa privada biofarmacèutica en etapa clínica enfocada a descobrir, desenvolupar i comercialitzar noves teràpies antivirals que es dirigeixen al virus respiratori sincitial (RSV), per una contraprestació total de 525 milions de dòlars, tal com han informat en un comunicat.

Pfizer justifica la compra que ReViral té una cartera de candidats terapèutics prometedors, incloent-hi sisunatovir, un inhibidor administrat per via oral dissenyat per bloquejar la fusió del virus RSV amb la cèl·lula hoste. Aquest medicament va reduir significativament la càrrega viral en un estudi de fase 2 d'exposició a RSV en humans en adults sans i actualment es troba en fase 2 de desenvolupament clínic en lactants.

Un segon programa se centra en la inhibició de la replicació d'RSV adreçada a la proteïna N viral. El candidat principal en aquest programa es troba actualment a la fase 1 de desenvolupament clínic.

Sisunatovir ha rebut la designació Fast Track de l'Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès).

"A Pfizer, tenim una sòlida herència i compromís amb la lluita contra les malalties infeccioses, evidenciat més recentment pel nostre lliurament de la primera vacuna i teràpia oral autoritzades per combatre la Covid-19", ha afirmat Albert Bourla, president i director executiu de Pfizer: "Continuem ampliant la nostra línia de productes, a través dels nostres propis esforços de recerca i desenvolupament, com els nostres programes de vacunes contra l'RSV en recerca, així com inversions estratègiques a empreses com ReViral, amb un enfocament en les capacitats d'un extrem a un altre per ajudar protegir els pacients de malalties greus, hospitalització i mort”, ha afegit.

"Actualment, les opcions de tractament per a l'RSV són extremadament limitades i s'enfoquen principalment a l'atenció de suport", ha sentenciat Annaliesa Anderson, vicepresidenta sènior i directora científica, vacunes bacterianes i hospital, a Pfizer.

“Des de la fundació de la companyia fa una dècada pel Dr. Ken Powell i pel Dr. Stuart Cockerill, la missió de ReViral sempre ha estat desenvolupar teràpies de classe mundial per a pacients amb RSV”, ha indicat Alex C. Sapir, director executiu de ReViral.

Si l'operació té èxit, Pfizer creu que els ingressos anuals d'aquests programes tenen el potencial per assolir o superar els 1.500 milions de dòlars. La transacció proposada està subjecta a les condicions de tancament habituals, incloent-hi la recepció d'aprovacions reguladores.

Noticias relacionadas

contador