fridman

LetterOne, propietària del 29% de DIA, ha emès aquest dimarts una nota oferint la seva opinió sobre la presentació "Anàlisi del Pla de Recapitalització de LetterOne” publicada pel consell d'administració de DIA la setmana passada. LetterOne, propietat del magnat rus Mikhaíl Fridman, creu que la presentació és "enganyosa" i que tracta de "plantejar dubtes" sobre la viabilitat del pla de rescat integral que la signatura ha proposat per a DIA.

Dia

  • 0,01€
  • -1,56%

Persisteix així la guerra entre Fridman i DIA malgrat que es venia parlant d'acostament de les parts i quan queden escassos dies perquè se celebri la junta d'accionistes (20 de març) en la qual es votarà l'ampliació de capital de 600 milions proposada pel consell i assegurada per Morgan Stanley. En aquest sentit, LetterOne ha insistit que el pla del consell de DIA està sembrat d'incògnites.

"El 27 de febrer de 2019, LetterOne va sol·licitar informació respecte dels compromisos d'assegurament que el consell d'administració ha rebut de Morgan Stanley. LetterOne està a l'espera d'una resposta per part de la societat i considera enganyós que el consell d'administració de DIA afirmi que la seva proposta gaudeix d'una 'absència de condicionalitat'. Mancant un compromís d'assegurament incondicional, l'augment de capital proposat per DIA planteja una elevada incertesa d'execució per als accionistes", ha assenyalat LetterOne.

LetterOne ha afegit que considera "irresponsable" que el consell de DIA "amenaci amb sol·licitar la dissolució/insolvència de la societat" si la proposta de Fridman és recolzada pels accionistes.

UN PLA DE RESCAT "INTEGRAL" I AMB "CERTESES"

Continuant amb el to d'enfrontament al qual tenen acostumat al mercat en els últims temps, LetterOne ha enaltit en la mateixa nota els beneficis del seu propi pla que, segons explica, "ofereix als accionistes la certesa de rebre 0,67 euros". "A més, LetterOne s'ha compromès a assegurar un augment de capital de 500 milions després de la reeixida liquidació de l'opa, subjecte a aconseguir un acord amb els prestadors de la societat. LetterOne té fons disponibles per a complir amb aquest compromís", afegeix.

LetterOne ha recalcat també que aconseguir un acord amb els prestadors de DIA no és una condició de l'opa. "Sense prejudici de l'anterior, LetterOne ha fet una proposta constructiva, equilibrada i justa als prestadors. Com a part d'aquesta, LetterOne ha sol·licitat als bancs creditors de DIA que mantinguin els seus compromisos de deute existents i que tornin a atorgar línies de confirming/factoring addicionals fins a març de 2023". LetterOne ha subratllat també que "no ha sol·licitat la reducció del principal del deute financer dels bancs creditors".

Amb tot, LetterOne insisteix que la seva proposta és "significativament més favorable per als accionistes". "L'opa ofereix als accionistes l'oportunitat de vendre les seves accions amb una prima del 56,1% sobre el preu de tancament a 4 de febrer de 2019. En comparació amb l'augment de capital proposat pel consell d'administració de DIA, on els accionistes, per a evitar diluir-se, haurien d'aportar una quantitat de fons addicionals significativament major que el valor de mercat actual de la seva inversió, per a així donar suport a un pla proposat pel consell d'administració de DIA, el qual no preveu cap canvi en el seu govern corporatiu", explica.

Noticias relacionadas

contador