dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

IAG és un dels valors més alcistes aquest divendres a l'IBEX 35 (+2,98%) després de publicar els resultats del primer trimestre del 2023. Uns comptes que han superat les previsions del mercat i que han suposat la tornada a un exercici positiu per primera vegada des del primer trimestre del 2019. Els experts en destaquen la millora de la seva orientació per a la resta de l'any i veuen el deute de la companyia com el repte més gran.

IAG

  • 2,30€
  • 2,05%

IAG ha obtingut un benefici operatiu abans de partides excepcionals de 9 milions d'euros al primer trimestre enfront de les pèrdues de 207 milions d'euros esperades pel consens.

La millora en els ingressos de l'entitat i una forta demanda "mostren que la direcció del viatge finalment ha canviat per millor, però les xifres subratllen que la recuperació total continua sent un viatge de llarg recorregut", indica Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor.

Un context macroeconòmic més favorable ha proporcionat "una mica d'alleujament als accionistes, que han patit durant molt de temps", afegeix Hunter, així com la millora de l'orientació d'IAG per a tot l'any gràcies a "aquests vents positius".

A més, el grup espera reduir el deute net, a diferència de l'estimació anterior que en gran mesura es mantindria igual. "Es podria dir que el problema del deute net és l'espina més gran al costat per a IAG, ja que representa un excés dels dies de la pandèmia quan la companyia es va veure obligat a augmentar els préstecs per sobreviure", explica l'analista.

Amb tot, Hunter adverteix que “les accions de les aerolínies han estat durant molt de temps una inversió tradicionalment perillosa, afectada de diverses formes per brots de virus, vagues, núvols de pols volcànic i majors costos de combustible. La pandèmia va afegir un altre nivell de problemes, mentre que les preocupacions macroeconòmiques i geopolítiques actuals se sumen a una combinació potencialment perillosa”.

En aquest sentit, l'analista creu que, tot i que els resultats d'IAG són positius, “el camí cap a la recuperació continua sent llarg i ardu. La forta demanda i un preu del combustible lleugerament més baix aquest trimestre són útils, però no necessàriament estableixen una tendència".

Per a Sabadell, que manté la recomanació de comprar el valor, el més destacat d'aquests comptes trimestrals, "molt millors del que s'esperava", són l'Ebit i l'orientació del grup.

"L'Ebit estaria explicat principalment per la millora del cost de combustible i la fortalesa de la demanda d'oci. La DFN es redueix en 2.000 milions d'euros fins als 8.400 milions d'euros. Pel que fa a les perspectives per a l'estiu, el 80% dels ingressos esperats pel segon trimestre del 2023 ja estan reservats (97% capacitat any enfront del 2019). Així mateix, milloren la guidance 2023 i esperen superar el rang donat”, detallen.

Des de Renta 4, que aconsellen sobreponderar IAG i situen el seu preu objectiu als 1,90 euros per acció, també posen l'accent que "els resultats superen previsions, milloren la guia EBIT abans extraordinaris i el deute del 2023".

Noticias relacionadas

contador