ep archivo   el ceo de telefonica jose maria alvarez pallete lopez interviene durante una junta
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Telefónica és notícia. D'una banda, la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) ha confirmat que està analitzant la seva entrada a l'operadora. De l'altra, el mercat està expectant davant del que hagi de comptar la setmana que ve, concretament el 8 de novembre, quan publica resultats dels nou primers mesos de l'any i del tercer trimestre i presenta el Pla Estratègic 2023-2026.

  • 4,31€
  • 1,60%

En aquest context, els experts de Berenberg publiquen aquest dimarts un informe en què redueixen el preu objectiu de la companyia fins als 3,30 euros des dels 3,70 euros, alhora que reiteren el seu consell de mantenir. Els títols de Telefónica se situa actualment als 3,67 euros, així que el nou preu se situa per sota dels nivells de cotització.

Per què ha portat a terme la companyia alemanya aquesta rebaixa? Berenberg reconeix que Telefónica ofereix múltiples atractius de valoració, però diu que "és un cas d'inversió complicat, amb exposició als tipus de canvi i als tipus d'interès".

"Amb aproximadament el 80% del deute a taxes fixes, Telefónica encara està exposat immediatament a un augment dels tipus d'interès. Aquest és un dels motius de la nostra rebaixa del BPA (benefici per acció) i deixa el dividend lleugerament al descobert pel que fa al BPA per als propers anys", detallen.

Telefónica "és un cas d'inversió complicat, amb exposició als tipus de canvi i tipus d'interès"

Pel que fa als resultats, al seu mercat principal, Espanya, aquests analistes esperen un creixement d'ingressos al tercer trimestre de l'1,1% interanual, per sobre del 0,7% del consens, així com una disminució del 0,4% en l'OIBDA (enfront del -0,5% del consens). També preveuen que Telefónica reafirmi les orientacions per a tot el grup el 2023, que inclouen un creixement orgànic d'ingressos del 4%, un creixement orgànic d'OIBDA del 3% i una despesa de capital (capex) sobre vendes del 14%.

TEMES CLAU PER AL 'CAPITAL MARKETS DAY'

Pel que fa al Capital Markets Day, Berenberg espera que l'enfocament se centri en qualsevol guia a mitjà termini, qualsevol comentari sobre l'estructura futura del mercat de telecomunicacions espanyol, notícies sobre la reestructuració de la força laboral o la venda de participacions en torres de Regne Unit. També en l'impacte dels costos d'interès més grans i la cobertura del dividend.

En concret, aquests experts anticipen que les àrees de presentació inclouran: els beneficis del tancament de la xarxa de coure a Espanya a partir de l'abril del 2024; el potencial d'una menor intensitat de despesa de capital en el futur, cosa que donarà suport als fluxos d'efectiu; oportunitats de creixement en Telefónica Tech; i aspectes mediambientals, socials i de govern corporatiu (ESG), que sempre són destacats a les presentacions de Telefónica.

També preveuen que els inversors indaguin en: les expectatives de Telefónica quant a les mesures correctives en la fusió planificada entre Orange Espanya i MásMóvil, que s'espera que es completi el primer trimestre del 2024; l'impacte en Telefónica a nivell de grup de la decisió d'1&1 de traslladar el seu acord a Alemanya a Vodafone; i la possible venda parcial de participacions en l'empresa conjunta de torres al Regne Unit, Cornerstone, o en Telefónica Tech.

Noticias relacionadas

contador