ep parques reunidos

L'operador de parcs d'oci, Parques Reunidos, aconsegueix un benefici d’11,4 milions durant el seu any fiscal. Una xifra que suposa un 222,1% més respecte als 3,5 milions d'euros del passat exercici, segons informa la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia ha tancat el seu exercici fiscal 2017 (d'octubre de 2016 a setembre de 2017) amb uns ingressos de 579.300.000 d'euros, xifra que representa una variació de -0,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior. "El grup va aconseguir resultats sòlids durant la temporada baixa, però la temporada alta de l'estiu es va veure afectada per condicions externes adverses", indica la companyia al seu comunicat.

Així, el resultat brut d'explotació (EBITDA) va tancar en 174 milions d'euros, un 7,5% menys, i el resultat net proforma va pujar a 51.400.000 d'euros (-15,9%), en línia amb el "trading update" que va publicar la companyia el 5 d'octubre de 2017. Per zones geogràfiques: Espanya ha assolit un rècord històric de 141 milions d'euros en ingressos (+2,7%), impulsat per un fort creixement en la venda de passis de temporada, per un rendiment molt bo dels esdeveniments de fora de temporada, i per la introducció de noves atraccions, incolent-hi la primera muntanya russa amb realitat virtual d'Espanya.

El grup ha generat un flux de caixa positiu durant aquest període, cosa que ha portat a una disminució del deute net de 24 milions d'euros. El Consell d'Administració proposarà un dividend de 20 milions d'euros (0,25 euros per acció), que representa un payout del 39%. "La previsió de Parques Reunidos per 2018 és d'un creixement de l'EBITDA d'almenys el 10%, recolzat pel creixement potencial de la cartera d'actius, per la recuperació del clima, i per nous projectes d'inversió", indica l'operador de parcs d'oci.

Noticias relacionadas

contador