ep archivo   viacomcbs today announced that the global media company will become paramount global
PARAMOUNT GLOBAL/PR NEWSWIRE - Archivo

Paramount es va disparar aquest dijous a la borsa dels EUA després de rebre una oferta en metàl·lic, per uns 26.000 milions de dòlars, per part de Sony Pictures Entertainment i el gegant de capital risc Apollo Global Management, segons ha informat The Wall Street Journal.

Segons aquest mitjà, Sony i Apollo van presentar aquest dimecres a Paramount Global una carta amb l'oferta no vinculant. L'oferta, que inclou l'assumpció de deute i es podria negociar, suposaria una prima sobre l'actual valor d'empresa de la companyia, de 22.000 milions de dòlars.

L'oferta de compra es produeix en un moment en què el comitè especial del Consell de Paramount Global, creat per estudiar les propostes de fusió i adquisició, està avaluant l'oferta de Skydance Media per fusionar Paramount i Skydance mantenint Paramount Global a la borsa. Se sap que Shari Redstone, accionista majoritària de Paramount Global, prefereix tancar un acord amb Skydance, de David Ellison, l'oferta del qual està recolzada per RedBird Capital Partners i KKR.

No és clar com procedirà el Consell de Paramount davant la proposta de Sony-Apollo, després d'haver rebutjat anteriors propostes de l'empresa de capital risc. La companyia té una finestra de negociació exclusiva amb Skydance que s'acaba aquest divendres (3 de maig), però les discussions entre les parts es podrien estendre més enllà d'aquesta data.

Si es produeix, la combinació de Sony Pictures i Paramount Pictures probablement provocaria acomiadaments massius i reduiria el nombre de grans estudis de Hollywood de cinc a quatre, després que Disney adquirís 20th Century Fox. Sony, que va adquirir Columbia Pictures el 1990 per 3.500 milions de dòlars, és l'operador d'estudis més gran del sector que no compta amb un sistema de reporducció en directe directe al consumidor a gran escala.

contador