palo alto sede
Palo Alto Networks

Les accions de Palo Alto Networks es desplomen per sobre del 25% a Wall Street. La patacada borsària de l'empresa de ciberseguretat nord-americana arriba després de publicar uns resultats del segon trimestre fiscal que van superar les previsions del mercat, però també de rebaixar les previsions per a l'any fiscal que s'acaba al juliol.

  • 376,15$
  • 0,78%

En concret, Palo Alto preveu que els ingressos per a l'any fiscal 2024 se situïn entre els 7.950 milions i els 8.000 milions de dòlars, entre un 15% i un 16% més que l'any anterior, però per sota de l'estimació anterior de 8.200 milions i de l'objectiu dels analistes de 8.180 milions de dòlars. Aquesta previsió se situa molt per sota de la taxa de creixement superior al 25% dels darrers anys.

A més, la companyia radicada a Santa Clara (Califòrnia) estima un creixement de la facturació total d'entre el 10% i l'11%, entre 10.100 milions i 10.200 milions de dòlars, 600 milions de dòlars menys que en les estimacions anteriors.

Així mateix, la companyia preveu aquest tercer trimestre fiscal una facturació d'entre 2.300 milions i 2.350 milions de dòlars (+2%/+4%) i uns ingressos totals d'entre 1.950 milions i 1.980 milions de dòlars (+13/+15%).

En una conferència telefònica amb analistes, el conseller delegat de Palo Alto, Nikesh Arora, va dir que la reducció de les previsions es devia a un "canvi" en l'estratègia, "amb el desig d'accelerar el creixement, la migració i la consolidació de la nostra plataforma i l'activació del lideratge en intel·ligència artificial (IA)”, i va afegir que l'empresa esperava “un client difícil” a mesura que l'empresa canviava de postura.

Aquesta rebaixa de les estimacions es produeix fins i tot quan el frenesí de la IA continua sent el principal catalitzador entre els valors de ciberseguretat i tecnològics en conjunt. Arora va dir que l'empresa intentaria activar la seva "estratègia de lideratge a IA" a l'informe de resultats.

Segons algunes empreses d'anàlisi, les perspectives suggereixen que els clients de la companyia podrien reduir la despesa prevista. Tot i això, en una entrevista concedida a Jim Cramer a CNBC, Arora ha assegurat que Palo Alto no ha rebaixat les previsions d'ingressos perquè la companyia esperés una menor demanda dels productes de ciberseguretat.

"No hi ha un abisme a la ciberseguretat. Crec que es tracta d'una remodelació de la nostra corba de demanda perquè puguem créixer més ràpid a llarg termini. Volem seguir endavant, volem ser capaços de complir amb els nostres clients com volen en aquest moment perquè puguem impulsar aquest negoci a un nombre més gran en els propers anys", va indicar.

Segons Arora, no hi ha un descens de la ciberdelinqüència i les converses de la companyia amb líders empresarials sobre els seus serveis estan "al punt més alt." Tot i això, ha admès que els clients estan experimentant "fatiga" quan es tracta de processos de ciberseguretat: tractar i integrar múltiples proveïdors de ciberseguretat, infraestructura heretada més lenta, etc.

"A vegades cal consolidar-se per sortir i doblegar des d'aquí. No em preocupa el preu de les accions. Tornem a allò bàsic, el nostre negoci és fort, la demanda és forta", va sentenciar Arora.

Neil Wilson, director d'anàlisi de mercats de Markets.com, opina que la magnitud de la caiguda borsària de Palo Alto "delata l'elevada valoració de certs valors tecnològics exagerats i el llistó tan alt que han de seguir saltant per mantenir el fervor dels inversors".

"La mina de carbó pel que fa a la IA? Si cotitzes a 60 vegades els beneficis futurs, més et val que tinguis un trimestre explosiu. La caiguda de Palo Alto Networks sembla haver repercutit a les empreses de ciberseguretat, com la britànica Darktrace, que es va desplomar un 9% a les primeres operacions", afegeix.

Pel que fa als resultats, la companyia va anunciar uns ingressos de 1.975 milions de dòlars, un 19% respecte al mateix període comparable anterior, i el benefici es va multiplicar exponencialment als 1.746 milions de dòlars des dels 84 milions anteriors. Al primer semestre fiscal, les vendes van augmentar 600 milions fins als 3.853 milions de dòlars i el benefici també es va multiplicar, passant de 104,2 milions de dòlars a 1.941 milions de dòlars.

contador