ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete en la junta general de accionistas de 2019
TELEFÓNICA - Archivo

El mercat ha reaccionat als resultats de Telefónica penalitzant la seva acció, i el seu president, José María Álvarez-Pallete, assumeix que la companyia podria prendre mesures per a impulsar la cotització però que, de moment, no serà així. "Podíem emprendre accions a curt termini per millorar el preu de l'acció, però això afebliria la companyia", ha resumit, durant la roda de premsa de resultats anuals.

  • 4,34€
  • 0,02%

Álvarez-Pallete assumeix que l'evolució de l'operadora al parquet no canviarà d'un dia a l'altre, i que està directament vinculat als plans de negoci, que són a llarg termini. "El pla que anunciarem aquest novembre és l'acceleració del pla que ja vam anunciar fa cinc anys: ser una operadora molt més rellevant. Ens hem de convertir en una fàbrica de produir dades. Si volem ser rellevants per als nostres clients, podíem continuar com fins ara, o bé desplegar les xarxes... i això últim és el que triem. I érem conscients que el mercat no mira a curt termini. “No podem estar mirant la cotització a curt termini”.

"Mirem la companyia a tres, cinc, deu anys vista. Ser una companyia millor. També cal adaptar la plantilla, de manera estable i d'acord amb els sindicats. Qualsevol empresa amb la qual ens comparin ha de fer un ajust massiu de plantilla, i nosaltres el portem fent des de fa 20 anys", ha justificat, pel que fa a l'impacte en els resultats anuals de l'últim ajust d'ocupació. "No pensem en el trimestre, sabem que l'ajust és intrínsecament bo per a la companyia i un exercici responsable per a la gent".

D'aquesta manera, Telefónica confirma que no hi haurà canvis en la seva política de dividends. Tampoc té pensat realitzar una compra d'accions al parquet per fer pujar la seva acció. Així, el seu objectiu de dividend per acció queda fixat enguany en 0,40 euros per acció.

I de moment no hi ha canvis, perquè tampoc no hi ha creixement previst en ingressos i resultat d'explotació (*Oibda), que es preveuen estables de cara a l'any vinent. De fet, el creixement d'ingressos i del marge *Oibda/inversió està previst per al 2022.

HI HAURÀ UNA ONADA D'INVERSIÓ

Pel que fa a la desinversió dels negocis d'Amèrica Llatina (excepte al Brasil), caldrà esperar uns mesos. "Estem negociant, s'hi ha interessat molta gent", ha admès Álvarez-Pallete. "Tenim un equip que hi treballa des de desembre, perquè sigui una companyia autònoma des del punt de vista operatiu; i ens estem preparant perquè sigui autònoma des del punt de vista financer. Hem rebut mostres d'interès i portarem al consell la proposta que generi més valor i tingui més certesa d'execució", ha resumit la responsable financera de Telefónica, Laura Abasolo. Pel que fa al termini, "serà durant els pròxims mesos", ha indicat Abasolo.

"Nosaltres parlem amb molts inversors, moltíssims, de tota mena, d'horitzó curt, llarg, i fons sobirans, i corren molts rumors. No puc concretar, però estem intentant explicar-ne el valor malgrat tots els obstacles. Aquesta companyia és molt més forta que fa cinc anys. Estic totalment convençut del que estem fent. Podríem vendre la xarxa de fibra a Espanya, però és un actiu únic. Ben aviat hi haurà una onada d'inversió", ha conclòs el president de la 'teleco'.

NO RECLAMARÀ A la GSMA PEL MWC

El primer espasa de Telefónica també ha valorat la suspensió del Mobile World Congress a Barcelona a causa del coronavirus. I ha estat clar: no farà cap reclamació a l'organització (la GSMA), i insta la resta d'operadores a fer el mateix.

"Entenem les raons que han portat la GSMA a la cancel·lació, per l'onada de cancel·lacions, i valorem l'esforç que van fer les Administracions perquè es garantís el sistema. Lamentem que no se celebri, no hi ha millor ciutat que Barcelona, ni país millor", ha recalcat. "Estem analitzant la possibilitat de no dur a terme cap acció contra la GSMA, perquè és la manera de garantir-ne la sostenibilitat", de cara a la pròxima edició de 2021.

Noticias relacionadas