• La llista completa l'ha elaborat la publicació nord-americana 'Harvard Business Review'.
pablo isla inditex conferencia
INDITEX

El màxim executiu del gegant tèxtil espanyol es va convertir en conseller delegat de la marca gallega el 2005. Ha aconseguit el primer lloc del rànquing després de dos anys consecutius al pòdium d'aquesta llista mundial.

  • 50,06€
  • 1,32%

La publicació ha ressaltat d'Isla el seu acompliment financer al capdavant de la companyia, així com la seva implicació en la part mediambiental i de sostenibilitat. En conèixer la notícia, Isla ha manifestat que aquest premi "no es pot considerar com un títol individual, sinó com un reconeixement a totes les persones que formen part d'Inditex, al seu esforç i al treball diari de tots". "Sense cap dubte, cal entendre aquesta notícia com un premi compartit, dirigit a tota la plantilla d'Inditex", ha ressaltat.

Tot i que passa gran part del seu temps viatjant a visitar botigues, poques vegades assisteix a les obertures de botigues

Segons la revista, des que es va convertir en president d'Inditex el 2005, "Isla ha liderat una expansió global durant la qual la companyia ha obert, de mitjana, una botiga per dia. Aquest creixement ha augmentat set vegades el seu valor de mercat i se l'ha convertit en l'empresa més valuosa d'Espanya". Entre la resta d'executius descriuen l'estil de gestió d'Isla com "humil i, de vegades, gairebé tímid", tal com recull 'Harvard Business Review'. "Tot i que passa gran part del seu temps viatjant a visitar botigues, poques vegades assisteix a les obertures de botigues i tria evitar el centre d'atenció. A la seu, prefereix la gestió caminant per celebrar reunions formals, part del seu intent de mantenir una cultura emprenedora de petites empreses fins i tot quan l'empresa ha crescut molt ", expliquen a la publicació.

Entre els deu primers llocs figura, a més, un altre espanyol: el president d'ACS, Florentino Pérez, desè

Per darrere d'Isla es col·loquen aquest any Martin Sorrell, del grup britànic WPP, i Jensen Huang, de la companyia americana Nvidia. Entre els deu primers llocs figura, a més, un altre espanyol: el president d'ACS, Florentino Pérez, que ocupa el lloc número deu. 72 dels 100 líders repetien respecte a l'any passat i 23 d'ells estan apareixent per quart any consecutiu. Dels 28 CEO que no repeteixen a la llista aquest any, 11 es van retirar de les seves empreses.

De mitjana, aquests 100 executius van generar un rendiment del 2.507% en accions (ajustat per l'efecte del tipus de canvi) durant una tinença de 17 anys, per a un rendiment anual mitjana del 21%.

BEZOS, PENALITZAT PEL NOU MODEL DE CÀLCUL

'Harvard Business Review' adverteix que si es jutjarà els executius només per l'exercici financer, com es feia abans de 2015, el líder més ben classificat seria el fundador d'Amazon, Jeff Bezos, que va encapçalar la llista el 2014 i ha estat el millor actor financer en cada any posterior.

Des de 2015, quan les qualificacions d’ESG es van convertir en un factor en el rànquing, Bezos ha passat del lloc número 87 al número 76 al número 71. Sens dubte, les qualificacions d’ESG d'Amazon segueixen sent baixes: aquest any, el 88% de les empreses globals van obtenir millors puntuacions en mesures ESG. Però aquestes classificacions estan millorant. L'enorme divisió de serveis web de la companyia genera la seva pròpia energia solar i eòlica. I durant els últims dos anys, Amazon ha contractat diversos executius de sostenibilitat experimentats, i així ha creat optimisme sobre els canvis que probablement es produiran.

Noticias relacionadas

contador