ep archivo   el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras en la presentacion de los
M. Dylan - Europa Press - Archivo

"Als Estats Units, el gran factor el 2022 ha estat la gran recuperació en el trànsit i les vendes en botigues físiques. Estem molt contents amb el nostre resultat a Amèrica i els EUA ja és el nostre segon mercat més gran. Continuem veient fortes oportunitats de creixement allà" .

  • 53,22€
  • 1,60%

Són les paraules del conseller delegat d'Inditex, Óscar García Maceiras, que també ha mostrat el seu optimisme sobre la Xina, malgrat les restriccions a la mobilitat aplicades per les autoritats per frenar l'expansió de la Covid-19, i la pròpia propagació del virus, que està augmentant durant les últimes setmanes.

"En el cas de la Xina, aquest any ha estat desafiant a causa de les restriccions al país durant els nou mesos, però seguim tenint una confiança absoluta sobre les nostres oportunitats allà a mitjà i llarg termini. La demanda de moda segueix sent forta a la Xina i, sens dubte, seguirà sent un mercat estratègic per a Inditex", ha afegit Maceiras.

RESULTATS DE NOU MESOS

El benefici net d'Inditex els nou primers mesos del seu exercici fiscal (de l'1 de febrer del 2022 al 31 d'octubre del 2022) va augmentar un 24%, fins als 3.095 milions d'euros.

Les vendes van assolir els 23.055 milions d'euros (+19% davant dels nou mesos del 2021) i van ser positives a totes les àrees geogràfiques.

El tercer trimestre estanc, el benefici i les vendes van assolir el seu màxim històric, amb un benefici trimestral de 1.305 milions (+6%) i unes vendes de 8.211 milions, un 11% més.

La cadena de moda ha subratllat que, durant aquests nou mesos, el trànsit i les vendes a la botiga han crescut de manera destacada. "La diferenciació de les botigues d'Inditex ha estat clau", ha dit. La venda en línia també continua progressant de manera satisfactòria, segons ha precisat, i se situa per sobre del rècord assolit als nou primers mesos del 2021.

Noticias relacionadas

contador