ep archivo   oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon Genomics ha anunciat aquest dimarts que ha rebut dues subvencions estatals per continuar explorant el paper de les dianes epigenètiques en el tractament de patologies neuronals.

  • 1,81€
  • -0,33%

En concret, li han concedit, mitjançant proposta de resolució provisional, ajuts a projectes de col·laboració publicoprivada en el marc del pla estatal d'investigació científica, tècnica i d'innovació 2021-2023.

Han estat atorgades per l'Agència Estatal de Recerca i del Ministeri de Ciència i Innovació. Es tracta de finançament per al Projecte DICTIONIS amb un pressupost de 951.000 euros i pel Projecte MODERN amb un pressupost de 1.328.594 euros, dins del marc del pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU).

La companyia biofarmacèutica ha detallat en una nota que el Projecte DICTIONIS es realitzarà en col·laboració amb la Fundació Centre de Regulació Genòmica de Barcelona i se centra en el diagnòstic de cromatinopaties mitjançant detecció d'alteracions en les modificacions de les histones.

Per part seva, el Projecte MODERN es realitza en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació d'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i LEiTAT i se centra en tecnologies d'alt rendiment per al descobriment i validació de noves dianes i inhibidors epigenètics en el tractament de patologies neuronals.

Els dos projectes es van iniciar l'1 d'abril del 2023 i tindran una durada de dos anys. Els projectes tenen un pressupost global de 2,3 milions d'euros, dels quals Oryzon executarà aproximadament 1,35 milions i rebrà una subvenció addicional per contractar dos doctors.

El Dr. Jordi Xaus, director científic d'Oryzon, ha afirmat que a la companyia estan agraïts per aquests ajuts que "confirmen la rellevància científica de la nostra investigació a l'àrea epigenètica en les malalties neurològiques, així com la capacitat de multiplicar esforços i eficiències amb xarxa nacional d'organismes públics".

"Aquests programes són una continuació i complement del nostre programa amb vafidemstat que ja es troba a Fase II en dues malalties psiquiàtriques de gran prevalença, el trastorn límit de la personalitat i esquizofrènia, i reforcen el lideratge de la companyia en el desenvolupament de fàrmacs innovadors davant de dianes epigenètiques d'utilitat en el tractament de les patologies neuronals un camp de gran necessitat mèdica i amb una important oportunitat comercial”.

Noticias relacionadas

contador