ep archivo   recurs de oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon ha anunciat aquest dilluns que s'ha reclutat el primer pacient, a qui se li ha administrat ja la primera dosi, en un assaig de Fase Ib de recerca de dosi d'iadademstat, inhibidor d'LSD1, en combinació amb venetoclax i azacitidina en leucèmia mieloide aguda (LMA) a primera línia. Es tracta d'un estudi clínic dels anomenats 'iniciat per investigador' (investigator-initiated study en anglès) esponsoritzat per l'Oregon Health & Science University (OHSU) Knight Cancer Institute.

  • 1,87€
  • -1,26%

Sota la direcció del Dr. Curtis Lachowiez de l'OHSU Knight Cancer Institute, aquest estudi (NCT06357182) avaluarà la seguretat, tolerabilitat i dosi òptima d'iadademstat quan s'administra juntament amb venetoclax i azacitidina, el tractament de referència, en pacients amb LMA de diagnòstic recent. L'assaig també avaluarà l'eficàcia preliminar de la combinació triple.

“Atesa l'activitat observada amb inhibidors d'LSD1 en combinació amb azacitidina a LMA, provar una combinació triple que inclogui iadademstat amb el tractament de referència actual azacitidina+venetoclax és el següent pas lògic per intentar millorar les perspectives dels pacients que viuen amb LMA, si es demostra que la combinació és segura i activa”, ha declarat Lachowiez.

Per la seva banda, el CEO d'Oyrzon, Dr. Carlos Buesa, ha indicat: “Aquest assaig es basa en els resultats positius obtinguts al nostre assaig ALICE a LMA a primera línia, on la combinació d'iadademstat amb azacitidina va mostrar una forta activitat antileucèmica amb respostes profundes i duradores i un perfil de seguretat manejable, fins i tot en pacients amb factors de pronòstic d'alt risc que responen malament a venetoclax+azaciditina”.

A l'àmbit de l'LMA, iadademstat també està avaluant en un assaig de Fase Ib esponsoritzat per Oryzon en combinació amb gilteritinib, en pacients amb LMA en recaiguda/refractària portadors d'una mutació de la tirosina cinasa de tipus FMS (FLT3mut+). Aquest assaig FRIDA s'està duent a terme als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador