ep archivo   recurso de oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon ha anunciat aquest dilluns que l'Oficina Europea de Patents (OEP) ha concedit formalment la patent europea d'Oryzon EP3661510B1, titulada Mètodes de tractament d'alteracions del comportament, relativa a vafidemstat, l'inhibidor d'LSD1 d'Oryzon en desenvolupament clínic per al tractament de trastorns psiquiàtrics com el trastorn límit de la personalitat (TLP) i l'esquizofrènia. Les reivindicacions concedides cobreixen l'ús de vafidemstat per al tractament de l'agressivitat i el retraïment social.

  • 1,77€
  • 0,45%

Oryzon ha qualificat aquesta patent de “clau”. Comprèn 40 països i no expirarà fins a almenys 2038, excloent-ne possibles extensions de patent que podrien proporcionar anys addicionals de protecció. També s'han concedit les patents corresponents a Austràlia, Corea del Sud, Malàisia i Rússia, i hi ha sol·licituds de patent pendents a altres mercats.

A més d'aquesta patent europea, Oryzon ha rebut recentment una comunicació d'"intenció de concessió" de l'OEP per a una altra “important sol·licitud de patent europea” relacionada amb vafidemstat, EP20712565.9, titulada Mètodes de tractament del trastorn límit de la personalitat, segons ha informat la companyia aquest dilluns mitjançant un comunicat. Una vegada concedida, aquesta patent romandrà en vigor fins a almenys 2040, excloent-ne també possibles extensions de patent que podrien proporcionar protecció addicional. Oryzon ha rebut comunicacions similars d'intenció de concessió per a les sol·licituds de patents corresponents al Japó i Mèxic, amb sol·licituds de patents addicionals pendents a altres països rellevants.

"L'obtenció d'aquestes patents és una fita clau per a Oryzon, ja que garanteixen una exclusivitat de mercat estesa per a vafidemstat i consoliden la nostra posició en el camp dels tractaments per a malalties psiquiàtriques", ha declarat Neus Virgili, Directora de Propietat Industrial d'Oryzon.

Noticias relacionadas

contador