ep archivo   tienda de orange 20210628155804
EUROPA PRESS - Archivo

"Orange s'enfronta a un llarg període d'incertesa reguladora sobre la prevista fusió del negoci espanyol amb l'operador local MásMóvil per valor de 20.000 milions d'euros, ja que això suposarà una prova per al marc antimonopoli europeu del sector". Així ho afirma Jacques de Greling, director de qualificacions corporatives d'Scope Ratings, després de conèixer-se que les dues operadores han entaulat negociacions en exclusiva per unir els seus negocis a Espanya.

  • 10,48€
  • -1,64%

Segons explica l'expert d'Scope, "atès que les empreses de capital risc propietàries de MásMóvil estan desitjoses de sortir del mercat espanyol, de baix creixement, però còmodament rendible, i que Vodafone no està disposat a assumir el paper de consolidador, li ha tocat a Orange intentar-ho".

Tot i que recorda que el conseller delegat sortint d'Orange, Stéphane Richard, ja va reconèixer en una reunió amb inversors fa tres setmanes que el marc antimonopoli de Brussel·les no ha canviat. "Richard va dir que els arguments per a la consolidació al mercat eren ara més forts, ja que hi ha actors que no existien fa cinc anys", recorda De Greling. De fet, remarca que cal tenir en compte que "MásMóvil no és un nou operador de telefonia mòbil, sinó simplement el nou nom de Yoigo, que va començar al mercat espanyol el 2006".

L'analista d'Scope remarca que el CEO d'Orange va afegir que el principal problema per al sector de les telecomunicacions és l'autocensura, perquè si no presentes un projecte a Brussel·les, no saps si hi ha un canvi en el marc regulador. I va comentar, així mateix, que el preu a pagar per impulsar la consolidació en un mercat com l'espanyol és el procés antimonopoli de 12-18 mesos a Brussel·les, amb totes les incerteses associades.

"La decisió d'Orange d'assumir aquesta càrrega sembla implicar que Vodafone España no estava disposada a portar un acord Vodafone-MásMóvil a Brussel·les per a la seva aprovació, de la mateixa manera que l'empresa britànica va rebutjar una oferta de consolidació per part d'Iliad a Itàlia fa només un mes", destaca De Greling.

Segons el parer de l'expert d'Scope, "un baròmetre important per saber si la Comissió Europea està més o menys disposada a considerar la consolidació de les telecos al país sense imposar mitjans significatives serà el resultat del seu recurs contra la decisió del tribunal d'anul·lar el bloqueig de la CE a la fusió de les operacions de Hutchison i Telefónica al Regne Unit", encara que el veredicte del Tribunal de Justícia Europeu "no s'espera fins d'aquí a uns mesos".

Noticias relacionadas

contador