ep archivo   el consejero delegado de orange espana jean franois fallacher en una imagen de archivo
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

El grup francès de telecomunicacions Orange i l'espanyola MásMóvil han anunciat l'inici de converses exclusives per combinar els negocis a Espanya.

  • 4,44€
  • -1,38%

La nova entitat adoptarà la forma d'una empresa conjunta o 'joint venture' al 50%, amb una valoració de 19.600 milions d'euros, segons han informat les dues empreses en un comunicat.

"Les valoracions són atractives per a tots dos negocis, amb un valor empresarial d'Orange Espanya de 8.100 milions d'euros i un valor empresarial de MásMóvil (que inclou l'adquisició d'Euskaltel) d'11.500 milions d'euros", han indicat al comunicat.

L'entitat resultant no estarà consolidada al balanç de cap dels dos grups i les parts es reserven el dret a una oferta pública de venda en què l'operador francès tindria dret a prendre el control i consolidar l'entitat de manera opcional.

L'empresa conjunta reuniria els actius, capacitats i equips de les dues empreses a Espanya, basant-se en models de negoci "altament complementaris, així com en una reeixida col·laboració ja existent, per donar servei a 4,0+3,1 milions de clients fixos (dels quals 3,0+2,6 convergents), 11,5+8,7 clients mòbils de contracte i a prop d'1,5 milions de clients de televisió.

Les parts esperen tancar l'operació al segon trimestre i obtenir l'aprovació reguladora a mitjans del 2023 en una operació que servirà per posar en prova, si la Comissió Europea ha relaxat els seus criteris de competència, ja que suposa la fusió del segon operador del mercat i el quart, cosa que també deixarà 'remedies'.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

"Els moviments de consolidació al mercat europeu, i més concretament a l'espanyol, són una cosa del que s'està parlant temps i han estat intensificant-se durant els últims mesos, per la qual cosa el moviment no sorprèn", expliquen des de Banc Sabadell.

Segons la seva opinió, els moviments de concentració "són un dels principals catalitzadors per al sector a curt/mitjà termini, ja que l'entorn es manté molt competitiu i el nombre d'operadors a Espanya és molt elevat".

"No pensem que les traves reguladores d'aquesta possible aliança siguin molt elevades i no hi suposarien un fre. Per a Telefónica, es tractaria d'una bona notícia, perquè es beneficiaria d'un mercat més racional amb menys operadors", conclouen.

Noticias relacionadas

contador