ep archivo   sede central de orange en el parque empresarial la finca a 14 de mayo de 2021 en
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
10,78€
  • -0,14€
  • -1,24%

Orange i els sindicats han tancat un acord durant la matinada d'aquest dimarts en què es rebaixen a 400 les sortides de l'ERO, 85 menys de les plantejades inicialment per l'empresa.

Les condicions de sortida també han millorat i s'ha instaurat una escala progressiva en la qual la indemnització va determinada per salari, segons han confirmat a Europa Press fonts sindicals.

Els sindicats plantejaran en assemblea l'acord i, en aprovar-lo, se signaria aquest dimecres, la data límit de negociació.

L'ERO serà totalment voluntari, excepte alguns departaments estratègics com el de ciberseguretat que l'empresa ha mantingut fora, i on hi haurà 200 prejubilacions.

Les indemnitzacions generals van des dels 62 dies per any treballat per a aquells amb un sou anual menor de 25.000 euros fins als 57 dies per any treballat per als que cobrin més de 50.000 euros l'any.

Aquest últim col·lectiu serà l'únic que tindrà un límit de mensualitats (42), un dels cavalls de batalla sindicals durant la negociació.

Així mateix, les prejubilacions afectaran tots els empleats d'Orange que el 31 de desembre de 2022, compti amb nou anys a l'empresa i 54 anys d'edat.

A més, els treballadors entre 54 i 59 anys podran triar entre prejubilació i indemnització, a l'igual que ja podien els majors de 60.

Aquests rebran el seu salari regulador fix més el 50% del teòric variable i hauran d'apuntar-s'hi al mes de juliol. Així mateix, tindran un veto de sis mesos per incorporar-se a un altre operador, incloent-hi els OMV.

Les sortides es produirien entre juliol, agost i setembre.

contador