openai chatgpt

OpenAI ha viscut un cap de setmana d'infart. Després de la decisió del consell de cessar Sam Altman, fins ara director executiu de la companyia creadora de ChatGPT, les anades i vingudes han estat constants aquests dos últims dies, però s'han saldat amb un gir de guió que pocs podrien preveure: la incorporació de l'exdirector executiu de Twitch, Emmett Shear, com a nou CEO d'OpenAI després de fracassar l'intent de reincorporar-hi Altman.

Així ho recullen Bloomberg i The Information, que expliquen que el consell ha donat un cop sobre la taula amb la decisió de contractar Shear, desafiant la crida que havien fet alguns inversors per restituir l'abatut Altman, que va ser acomiadat per no ser "sincer en les comunicacions".

L'acomiadament d'Altman, que va ser orquestrat pel científic en cap d'OpenAI, Ilya Sutskever, va agafar tothom per sorpresa a Silicon Valley i va posar la companyia, valorada entre 80.000 i 90.000 milions de dòlars, al punt de mira. I és que amb ell se'n van anar el president, Greg Brockman, que havia estat degradat pel consell, i també diversos desenvolupadors.

Semblava que Altman i Brockman estaven disposats a muntar una altra empresa d'intel·ligència artificial que competís amb OpenAI, cosa que va fer que diversos inversors de la companyia liderats per Microsoft, Thrive Capital, Tiger Global i Sequoia Capital instessin la junta directiva a dimitir perquè volien la tornada d'Altman.

Les negociacions es van succeir aquest diumenge i molts donaven per fet que Altman es reincorporaria al càrrec, però les converses han fracassat a última hora i finalment el consell ha decidit seguir endavant amb el seu 'desafiament' i contractar Shear, que va renunciar com a director executiu de Twitch, la plataforma de transmissió de jocs dAmazon, a principis d'aquest any. Després de la sortida d'Altman havia estat la cap de tecnologia Mira Murati qui havia ostentat el càrrec de manera interina.

Segons apunten les fonts citades per Bloomberg, els membres del consell de l'empresa emergent amb seu a San Francisco es van posar en contacte amb almenys dos executius de la indústria tecnològica perquè un assumís el càrrec de CEO, i finalment Shear s'ha guanyat la confiança de la junta directiva d'OpenAI perquè reconeix les amenaces existencials que presenta la IA.

I és que Shear, com alguns membres del consell d'OpenAI, té vincles amb el moviment d'altruisme efectiu escèptic de la IA, que veu els riscos que planteja la IA avançada.

Noticias relacionadas

contador