ep archivo   el consejero delegado de bbva onur gen interviene en la junta general de accionistas de
H.Bilbao - Europa Press - Archivo

"No ens agrada operar amb excés de capital. La nostra intenció és tornar-lo a l'accionista. La generació orgànica de capital és molt robusta i seguirem generant capital de manera orgànica al voltant de 60 punts bàsics, per la qual cosa segurament hi haurà nous programes de recompra d'accions, que anunciarem al seu moment".

  • 9,77€
  • 3,28%

Són les declaracions del conseller delegat de BBVA, Onur Genç, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del banc corresponents al quart trimestre del 2023 i al conjunt de l'exercici.

En aquest sentit, ha indicat que "queda molt de marge per al nivell en què deixaríem de recomprar accions, però la nostra previsió és seguir aquesta línia de distribuir el 40% del benefici mitjançant dividend en efectiu i el 10% mitjançant recompra d'accions".

Sobre les previsions per al negoci a Espanya, ha assenyalat que "continuem anticipant creixement del marge d'interessos a Espanya per les estratègies que hem aplicat, que faran que millori el 2024".

En aquest sentit, ha afegit que la sensibilitat del marge d'interessos a una retallada dels tipus d'interès de 100 punts bàsics a la zona euro s'ha reduït fins al -5%.

Qüestionat sobre la possibilitat de fer adquisicions en algun mercat, ha indicat que "no hi ha nou sobre creixement inorgànic, el nostre focus està en el creixement orgànic".

Onur Genç també s'ha mostrat entusiasmat amb les bones previsions per a Mèxic, ja que el país afronta un cicle econòmic "molt prometedor", després que s'hagi convertit "en el primer exportador" als Estats Units, enfront del Canadà i la Xina.

"Tenim una franquícia meravellosa a Mèxic i tenim gran confiança a seguir augmentant el nostre creixement als propers anys", ha remarcat.

Sobre Turquia, s'ha mostrat més caut i ha assenyalat que "estem veient una mica de recuperació al marge de clients al gener, i la nostra previsió és que hem tocat fons al quart trimestre després de la recuperació de les polítiques econòmiques ortodoxes".

També ha comentat que “la nostra previsió és que la contribució de Turquia al benefici net del grup es normalitzi en dos o tres anys”.

Segons la seva opinió, "el nou equip econòmic del país està enfocat en allò que cal fer, i si Turquia segueix per aquest camí, l'enorme potencial s'anirà materialitzant".

Noticias relacionadas

contador