El panorama geopolític i macroeconòmic global està caracteritzat per la incertesa. Tot i aquest entorn i els riscos existents, el conseller delegat de BBVA, Onur Genç veu oportunitats per a l'entitat als principals països on tenen presència, com Mèxic, Espanya i Turquia.
- 9,30€
- -0,02%
"En el futur, preveiem creixement als nostres principals mercats, malgrat el context", ha assenyalat durant la seva participació a la XXX Trobada del sector financer, organitzada per ABC i Deloitte.
En la seva intervenció, Genç ha ressaltat que el més rellevant en termes econòmics és la inflació i ha citat alguns factors estructurals que la mantenen a cotes elevades, com ara certa marxa enrere en la globalització o canvis en els patrons de consum en mercats desenvolupats.
Per al conseller de BBVA, l'elevada inflació, que ha provocat un increment en els tipus d'interès, té un efecte notable en la inversió, la despesa i el crèdit, i per tant, en el creixement econòmic.
Així mateix, ha destacat l'estratègia digital duta a terme per l'entitat, que ha impulsat el negoci de BBVA, per exemple, en termes de vendes digitals, que suposen el 78% del total de vendes del banc durant els nou primers mesos de l'any. Però en qupe el conseller delegat considera que hi ha el veritable avantatge competitiu de la digitalització és en l'assessorament als clients.
Des del seu punt de vista, el lideratge de BBVA en digitalització i innovació situa l'entitat davant dels seus competidors. "La nostra experiència a Itàlia prova que el model totalment digital de BBVA funciona", ha indicat. Així, l'entitat preveu sumar més de 200.000 usuaris nous a Itàlia el 2023, per sobre de la seva estimació inicial. "En 1 o 2 anys, considerarem estendre aquest model a un o dos nous mercats", ha dit.
Genç també ha recordat que "la sostenibilitat és al centre de l'estratègia de BBVA", per diverses raons: per la responsabilitat amb la societat, perquè és essencial per a la gestió de riscos, i alhora, és una oportunitat de negoci.
A més, ha posat en valor la contribució dels bancs, i en particular del BBVA, a la societat. El conseller delegat de BBVA ha subratllat que els bancs treballen per millorar la reputació del sector a Espanya: “És una tasca molt important”. En aquest sentit, creu que les entitats contribueixen al desenvolupament econòmic i al benestar social a través de la seva activitat principal de concedir crèdit a empreses i famílies.
De la mateixa manera, ha defensat que les entitats creen valor per a tots els grups d'interès: treballadors, proveïdors, accionistes i la societat en conjunt, per exemple, a través del pagament d'impostos. "Només a Espanya, des del començament d'any, l'impost sobre el benefici de BBVA ha arribat als 941 milions d'euros", ha conclòs.