El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha mostrat el seu optimisme respecte a Mèxic, malgrat la volatilitat de les últimes setmanes, i en un moment clau per al país asteca, on el proper 1 d'octubre la presidenta electa, Claudia Sheinbaum, assumirà el càrrec.
- 9,44€
- 1,24%
A la conferència anual d'inversors de Bank of America l'executiu ha explicat que Mèxic continua sent atractiu a llarg termini i té potencial perquè es beneficia de la proximitat dels EUA i d'uns costos de producció molt baixos. Al terreny financer té una economia molt poc endeutada i un ampli marge per al palanquejament financer.
"Creiem que el nou govern, recentment elegit, ha anunciat clarament les prioritats que seguirà: inversió privada, creixement de Mèxic, deslocalització propera (nearshoring)", ha dit.
Tot i algunes incerteses a curt termini, "BBVA és molt positiu respecte a Mèxic. Els fonamentals del país són sòlids i són el més important per a nosaltres". El conseller delegat de l'entitat ha afirmat que el Grup té "una franquícia increïble" a Mèxic, que seguirà lliurant retorns sòlids i elevats.
En aquest context, i interperlat sobre la competència de nous entrants digitals a Mèxic, ha recordat que BBVA ha captat cinc milions de nous clients durant els darrers dos anys, el 85% a través de canals digitals. "Som l'empresa de tecnologies financeres més gran de Mèxic", ha remarcat.
El país és el mercat més gran del banc espanyol i Genç ja va intentar tranquil·litzar els inversors després de la victòria de Sheinbaum remarcant que seguirà "aportant resultats excel·lents".
De fet, el CEO ha recordat que BBVA Mèxic "és el millor banc del país" i opera en un mercat "molt dinàmic, amb nivells baixos de penetració bancària".
El primer semestre de l'any, les comissions netes de BBVA van registrar una alça interanual del 32%, fins als 3.842 milions d'euros, "gràcies al comportament favorable de mitjans de pagament i, en menor mesura, de la gestió d'actius. Sobresurt en aquesta línia l'aportació de Turquia i Mèxic".
A més, el resultat d'operacions financeres (ROF) va registrar una alça del 183%, fins als 1.886 milions d'euros, "principalment pel resultat positiu de les cobertures de divises -especialment del peso mexicà- i l'aportació de l'àrea de Mercats Globals, on destaquen els resultats d'Espanya i Mèxic".
A Mèxic, entre gener i juny, “el dinamisme de la cartera creditícia va ser notable, amb una alça interanual del 12,6%. Tot i que el creixement durant els últims 12 mesos es troba molt equilibrat entre les carteres al detall i les majoristes, sobresurt el significatiu increment del finançament a empreses durant el darrer trimestre (9,3%)”.