ep archivo   estados unidos  ohla se adjudica dos contratos en california eeuu por cerca de 180
FERNANDO VILLAR - Archivo

OHLA ha anunciat aquest dimecres, mitjançant un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha acordat la venda d'una participació del 25% a l'Hospital de Montreal a John Laing Health Montreal Limited, propietat de KKR, per un total de 55 milions d'euros. La companyia puja a la borsa un 1%, tot i que s'ha arribat a disparar fins a un 4% després de conèixer la notícia.

  • 0,35€
  • 5,68%

En concret, vendrà un 25% del capital-accions de la societat Societé en comantit Santé Montreal Collectif, que és titular de la concessió del Centre Hospitalari Universitari Montreal (Chum), així com del crèdit subordinat que posseeix el grup OHLA davant d'aquesta societat concessionària.

Així ho ha comunicat a l'esmentada nota, en què detalla que el preu total de l'operació s'ha fixat en 81.700.000 dòlars canadencs (54.929.102,57 euros). "El preu està subjecte a ajustaments en funció de l'import, abonat o no al grup OHLA, tant dels dividends com dels interessos meritats del crèdit subordinat en el moment del tancament de transacció", ha detallat.

La companyia també ha explicat que el tancament i la liquidació de la transacció "estan subjectes al compliment de condicions habituals en aquest tipus d'operacions". La seva projecció és tancar la transacció i la recepció dels fons "dins de l'últim quadrimestre de l'any".

"Aquesta operació de desinversió d'un actiu no essencial forma part del full de ruta acordat per la companyia de cara al seu despalanquejament", ha conclòs OHLA.

Segons els experts de Banc Sabadell, és una "notícia positiva d'impacte limitat". "La nostra valoració del 25% de l'Hospital Chum és de 35 milions d'euros", diuen, per la qual cosa estimen un impacte d'aquesta operació en el preu objectiu del +3,6%.

D'altra banda, comenten aquests analistes, la desinversió és "positiva de cara al procés de refinançament del seu deute", i és que recorden que OHLA "ha de fer front al primer venciment dels bons (aproximadament 437 milions d'euros, un 84% deute) per uns 218 milions el 2025 i que al mercat s'especula amb la possibilitat que es vegi forçada a fer una ampliació de capital d'uns 100 milions (el 40% capitalització) a canvi de la qual els bancs creditors podrien alliberar part dels dipòsits (uns 140 milions) associats a una de les línies d'avals".

Noticias relacionadas

contador