ep archivo   centro canalejas de madrid
OHLA - Archivo

La constructora OHLA puja a la borsa aquest dilluns a causa de la possibilitat que vengui la seva participació del 50% al Centre Canalejas de Madrid, un dels seus actius més emblemàtics a la capital espanyola.

  • 0,34€
  • -6,95%

Situat al cor del centre històric madrileny, entre els carrers d'Alcalá, Sevilla, Plaça de Canalejas i Carrera de Sant Jeroni, el complex compta amb una superfície aproximada de 50.000 metres quadrats sobre rasant i 30.000 més sota rasant.

Hi ha el prestigiós hotel Four Seasons, habitatges d'alt nivell amb serveis de l'hotel; Galeria Canalejas, que acull un espai comercial exclusiu i una zona gurmet i, finalment, un aparcament que ofereix 400 places al públic.

"Segons premsa, OHLA hauria rebut mostres d'interès per la seva participació del 50% al Complex Canalejas. Entre els interessats hi hauria l'empresari mexicà David Martínez, RLH Properties i Mark Scheinberg (que ja té un 50% de Canalejas). Les ofertes rebudes rondarien els 550 milions d'euros", expliquen els experts de Banc Sabadell.

"Una venda a aquests nivells tindria un impacte del 18% en el nostre preu objectiu, que valora la seva participació del 50% a Canalejas en 150 milions d'euros", expliquen aquests analistes, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració d'1,06 euros.

Fa uns dies, OHLA, després de publicar resultats, ja va comentar que havia "pres la decisió estratègica de donar un nou impuls a la reducció del seu endeutament atenent l'escenari financer global marcat per una política monetària més agressiva".

Així, es va marcar com a "objectiu, a curt i mitjà termini, reduir el deute financer brut per sota de 2,5 vegades l'Ebitda, continuant el pla de desinversions". Per això, "analitzarà proactivament la desinversió d'actius o companyies no estratègiques o no vinculades a la seva activitat principal de Construcció i Concessions", com el Centre Canalejas.

Noticias relacionadas

contador