ep archivo   luis amodio y mauricio amodio presidente y vicepresidente de ohla
OHL - Archivo

La constructora OHLA ha aconseguit un nou projecte per a la cartera de renovables amb l'adjudicació de la construcció i posada en marxa de la planta fotovoltaica de Fuendetodos, ubicada a Saragossa, per un valor de prop de 30 milions d'euros.

  • 0,30€
  • -0,53%

La planta, que estarà integrada per 190.000 mòduls fotovoltaics i comptarà amb una potència instal·lada de 124 MW, produirà energia neta equivalent a les necessitats de consum de 65.000 llars cada any. Des de la companyia destaquen que la construcció d'aquesta infraestructura evitarà l'emissió d'unes 120.000 tones de CO2 anuals.

"L'energia produïda a la planta fotovoltaica es conduirà a través d'una sèrie de circuits de mitjana tensió (MT) de 30 kV i s'evacuarà, mitjançant una línia MT subterrània de 30 kV i 5.065 m de longitud, canalitzada a través d'una rasa reforçada de formigó fins a la subestació col·lectora 400/30kV", apunten.

De la mateixa manera, OHLA subratlla que la construcció de la planta "contempla la integració de diverses mesures per a la conservació de la diversitat ecològica dels ecosistemes (parant especial atenció al cas de l'àliga azor cuabarrada i altres espècies estepàries)".

El projecte també contribuirà a impulsar el desenvolupament econòmic de la regió, ja que es preveu que la instal·lació fotovoltaica generi aproximadament 300 llocs de treball durant la fase de construcció.

Amb aquest projecte, OHLA ja compta a la seva cartera amb a prop de 30 projectes d'energia renovables a Europa, Amèrica i Àsia. En total, sumen una potència instal·lada de prop de 1.600 MW, cosa que permetria subministrar unes 600.000 llars a l'any.

A Espanya, on gestiona a prop de 1.100 MW, la companyia s'adjudicava recentment la construcció d'una planta fotovoltaica a Saragossa de 100 MW, dues plantes fotovoltaiques a Sevilla amb una potència conjunta de 87 MW, una planta fotovoltaica a Badajoz de 130 MW i una a Mèrida de 100 MW. Paral·lelament, avança en l'execució de quatre projectes que, en conjunt, sumen a prop de 800 MW.

Noticias relacionadas

contador