ep archivo   carreteras mantenidas por ohla
OHLA - Archivo

El consorci integrat per OHLA i la colombiana Termotecnica Coindustrial ha iniciat l'operació i el manteniment prioritari del contracte d'Accessos Nord 2 la durada del qual arriba a un període de 29 anys. El projecte contempla inversions en obra per valor proper als 315 milions d'euros. Amb aquesta adjudicació, OHLA reforça la seva cartera de concessions després d'adjudicar-se a finals del 2021 la xarxa d'Hospitals Biobío, a Xile.

  • 0,27€
  • 2,24%

D'aquest corredor, que forma part del programa Concessions del Bicentenari, se'n podran beneficiar a prop de vuit milions d'habitants de l'àrea d'influència del projecte i busca millorar la mobilitat i descongestionar el trànsit de vehicles que circulen entre Bogotà i la connexió de la capital amb el nord del país.

Entre les actuacions que es duran a terme destaca l'execució d'un carril exclusiu per al sistema BRT (Bus Rapid Transit), TransMilenio, des del carrer 192 al carrer 235, i la construcció d'11,6 km d'espai públic: andanes, ciclorutes i millora de retorns i interseccions vials que optimitzaran la mobilitat dels vianants. El projecte a l'Autopista Nord preveu l'ampliació de tres a sis carrils, dos per a vehicles mixtos i un per al Sistema TransMil·lenni.

Tot això es complementa amb la construcció de la Perimetral de Sopó, una obra que connecta l'Autopista Nord, a l'alçada de la sendera Aposentos (prop de Briceño), amb el projecte de 4G Perimetral d'Orient i que implica el millorament de 5,5 km i la construcció d'1,7 km de via nova.

Noticias relacionadas

contador