ep empresas  ohla gana un contrato para el metro de nueva york por 884 millones de euros
OHLA - Archivo

La constructora OHLA preveu assolir unes vendes anuals de 3.500 milions d'euros el 2023 i un EBITDA de 125 milions, amb una cartera de comandes de 3.600 milions d'euros.

  • 0,30€
  • -0,53%

En una presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia ha explicat que es marca com a objectius millorar-ne el benefici, generar caixa operativa recurrent i avançar en el seu pla de desinversions.

Això li permetrà continuar amb el pla de reduir el palanquejament per millorar el rating creditici, aconseguir estabilitat financera i operativa i incrementar les línies de finançament del circulant.

RESULTATS DEL PRIMER TRIMESTRE

L'empresa va perdre 7,8 milions d'euros al primer trimestre de l'any, enfront de la pèrdua de 12 milions d'euros presentada durant el mateix període de l'any anterior.

En altres magnituds destacades, les vendes del grup van augmentar un 16%, fins a 637,5 milions d'euros, i el benefici operatiu d'explotació (Ebitda) va millorar un 40%, fins als 20 milions. Així, el marge Ebitda va augmentar fins al 3,1% des del 2,6%.

En negatiu, el resultat net d'explotació (Ebit) va baixar un 64,8%, fins als 6,3 milions d'euros; i el marge Ebit va baixar fins a l'1% des del 3,3%.

OBJECTIU: REDUIR DEUTE

OHLA ha precisat que "com a conseqüència de la decisió estratègica anunciada al mercat d'alienar la divisió de serveis, es presenta la informació financera incloent-hi aquesta divisió com a activitat interrompuda".

En nota de premsa, la companyia va destacar que “ha finalitzat el primer trimestre del 2023 amb una posició de liquiditat amb recurs de 581,1 milions d'euros i un endeutament net negatiu de 122,5 milions d'euros, és a dir, posició de tresoreria per sobre de deute".

A més, ha indicat que "la contractació total a curt termini s'ha situat als 598,3 milions d'euros, fins al març del 2023, registre similar a la contractació pro forma del mateix període del 2022. Per la seva banda, la cartera total a 31 de març del 2023 arriba als 6.381,1 milions d'euros, molt similar a la cartera pro forma al tancament de l'exercici 2022".

OHLA es va marcar com a objectiu principal la "reducció d'endeutament", ja que la meta "a mitjà termini és reduir el deute financer brut per sota de 2,5 vegades l'Ebitda, donant continuïtat al pla de desinversions".

Noticias relacionadas

contador