ep obras de ohla en panama
OHLA

Els germans Amodio, màxims accionistes de la constructora OHLA amb el 26% del capital, negocien amb els empresaris José Elías i Andrés Holzer perquè acudeixin a l'anunciada ampliació de capital de 100 milions d'euros, que suposa un 52% del valor borsari de la companyia, segons informa El Confidencial.

  • 0,28€
  • -5,69%

Els Amodio hi aportarien 26 milions d'euros, mentre que Elías i Holzer subscriurien els 74 milions restants si els accionistes minoritaris, com és probable, no acudeixen a l'operació.

En el cas que els minoritaris sí que cobrissin la primera ampliació, Elías i Holzer participarien en una segona ampliació de capital sense drets de subscripció preferent en què injectarien fins a 75 milions (25 milions Holzer i 50 milions Elías).

Amb aquesta operació, està previst que Elías arribi entre un 20% i un 29,9% del capital. D'altra banda, OHLA demanarà als bonistes una extensió fins al 2029 del segon venciment dels bons (més de 200 milions d'euros) que vencen el març del 2026.

Segons els experts de Banc Sabadell, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 0,75 euros, "aquest potencial acord entre els Amodio i Elías/Holzer ja es rumorejava en premsa des de fa uns dies".

A falta de conèixer les condicions de la potencial operació, ens sembla positiva en la mesura que permetria assegurar l'import mínim de 100 milions d'euros que exigeix ​​la banca per alliberar els dipòsits lligats als avals i encarar el primer venciment dels bons. (437 milions d'euros, 84% de deute) per uns 218 milions el 2025", afegeixen.

"Més enllà de l'impacte dilutiu, aquest acord permetria reduir de manera substancial la despesa financera (21 milions d'euros). Respecte a l'extensió del segon venciment del bo, si es confirmaria restaria pressió a la companyia per vendre els seus actius no estratègics (Centro Canalejas i Divisió de Serveis), cosa que podria ajudar a maximitzar el preu de venda", conclouen.

Noticias relacionadas

contador