ep archivo   estados unidos  ohla se adjudica dos contratos en california eeuu por cerca de 180
FERNANDO VILLAR - Archivo

OHLA ha finalitzat la fase de construcció de la nova EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Sinova (Sòria) que està executant per a ACUAES.

  • 0,35€
  • 5,68%

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, la nova infraestructura està dissenyada per beneficiar en el futur 185.000 habitants equivalents, encara que, segons destaquen, se'n construeix la part equivalent a 134.000 amb una capacitat hidràulica per tractar un cabal mitjà d'aigües residuals de 24.000. m3/dia.

Les noves instal·lacions inclouen un tractament primari amb capacitat per tractar sis vegades el cabal mitjà (1,67 m3/s). A més, compta amb un tractament biològic de fangs actius de baixa càrrega de tipologia seqüencial (SBR) de tecnologia capdavantera, amb eliminació de nutrients, suficient per assolir un nivell de qualitat de tractament per poder abocar en zona sensible.

Expliquen que, a la línia de fangs, destaca el tractament mitjançant digestió anaeròbia, amb la instal·lació d'un motogenerador per a l'aprofitament energètic del biogàs produït i la instal·lació d'un sistema de deshidratació mitjançant cargols que millora l'eficiència de la instal·lació.

També s'inclouen en el seu disseny novetats tecnològiques com la desodorització biològica, que es completa amb una impulsió controlada d'aire net als edificis, un alt nivell d'eficiència als equips elèctrics i de climatització, l'aprofitament de la il·luminació natural, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i de carregadors per a vehicles elèctrics.

Noticias relacionadas

contador