ep el presidente de ohla luis amodio en la junta general de accionistas de ohla de 2024
EUROPA PRESS

Les negociacions entre OHLA i Atitlan i Stoneshield podrien haver quedat trencades, segons informa aquest dimecres El Economista. Recordem que l'oferta conjunta d'Atitlan i Stoneschield inclou la seva entrada al capital d'OHLA mitjançant un augment de capital sense drets de subscripció preferent de 75 milions d'euros (38% de capitalització) i un augment de capital addicional amb drets de subscripció preferent de 75 milions d'euros en què Atitlan subscriuria la part que li correspongui.

  • 0,29€
  • 5,53%

OHLA va anunciar el llançament d'una ampliació de capital de 100 milions d'euros el 26 de juny passat. Dos dies més tard va fer pública la recepció de dues ofertes no vinculants: una de l'empresari mexicà Claudio X. González (Coapa Larca), disposat a aportar fins a 25 milions d'euros, i una altra d'Atitlan (al qual més tard es va sumar Stoneschield, fons accionista també de Neinor Homes), que va elevar el capital disponible per invertir fins als 75 milions. A aquestes xifres cal sumar que els germans Amodio, principals accionistes de la companyia amb gairebé el 26% dels títols, participarien en l'operació per no diluir-se a l'accionariat.

Al mercat s'especula amb altres potencials ofertes que podrien incloure la companyia portuguesa RCP i José Elías (accionista d'Audax i Atrys, entre d'altres). Aquesta última oferta assoliria els 15 milions d'euros i es rumoreja que podria incloure un descompte rellevant així com el nomenament d'un nou equip gestor aliè als Amodio.

La setmana passada es va publicar que Atitlan havia estès el termini de la seva oferta sobre OHLA fins al proper 12 de juliol. Per part seva, OHLA ha dit que "segueix analitzant i valorant tot l'interès rebut sense haver acceptat cap oferta de moment".

Tot i que la notícia que publica avui El Economista no és positiva, tal com assenyalen els experts de Sabadell al seu informe diari de mercats, la companyia puja a la borsa un 1,5%.

"Amb tot, encara que no s'havien anunciat encara les condicions, la d'Atitlan/Stoneshield era l'oferta a priori més dilutiva per a l'accionista minoritari i comportava un canvi de control", diu Sabadell.

Noticias relacionadas

contador