- Marshall Wace és el més agressiu amb un 1,81%
- Oxford AM i Whitebox Advisors també controlen més del 0,5% del capital
La constructora OHL experimenta un parèntesi en el seu particular 'viacrucis' a la borsa. El valor, que va ser expulsat de l'Ibex 35 a l'inici de l'any, s'enfonsa un 27% entre novembre i el tancament d'aquest dilluns, i mentrestant, la pressió a la baixa marca nous màxims anuals. Avui, no obstant això, rebota un 7% fins als 2,88 euros.
- 0,42€
- -4,10%
L'agregat de posicions curtes d'OHL es va situar en el 6,4%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publicats fa una setmana, amb un augment des del 6,12% anterior. Des d'aquesta data, alguns dels inversors institucionals més actius entre els baixistes han elevat la seva aposta.
Entre ells el hedge fund Marshall Wace, que la incrementa des de l'1,79% fins a l'1,81%. Per la seva banda, Whitebox Advisors augmenta la pressió des del 0,64% fins al 0,7% del capital. El hedge fund britànic Oxford Asset Management manté una aposta contra l'acció equivalent a l'1,08% del capital.
El valor, que es desploma un 49% en l'acumulat de l'any, ha sofert una garrotada en les últimes setmanes provocada per la victòria de Donald Trump als Estats Units, davant la repercussió que va tenir en el peso mexicà i l'exposició a aquest país de la constructora. "Les menors expectatives de creixement a Mèxic, i especialment, la depreciació del peso mexicà (-10% enfront de l'euro) tindran un impacte negatiu en el negoci de concessions durant els trimestres vinents", adverteixen els analistes de Bankinter en un informe sobre el valor en el qual rebaixen la seva recomanació des de 'comprar' a 'neutral' i redueixen el preu objectiu des de 4,2 euros fins a 2,8 euros, prop de la seva cotització actual entorn dels 2,6 euros.