OHL s'ha desplomat (-23,68%) aquest dijous després de publicar els seus resultats del primer semestre al tancament de la passada jornada. La companyia va anunciar una pèrdua de 843 milions d'euros després d'anotar-se unes pèrdues comptables de 550 milions d'euros per la venda del negoci d'OHL Concesiones.
- 0,40€
- 16,93%
OHL ha explicat que el resultat net atribuïble s'ha vist afectat per "importants operacions i efectes no recurrents que s'han d'ajustar per poder fer comparables en termes homogenis els dos períodes i reflectir de forma més fidel l'evolució de l'activitat operativa del grup".
Àngel Pérez, expert de Renta 4, assenyala que les xifres d'OHL han estat negatives a nivell operatiu "malgrat tots els esforços realitzats en matèria de sanejar l'estructura financera i reestructurar la companyia". Pérez afegeix que no s'acaba de reconduir la situació en OHL i que la caixa operativa "no s'enlaira".
"Tot i la bona adjudicació de projectes i els elevats nivells de cartera seguim veient problemes per assolir marges raonables. Haurem d'esperar per saber si els nous projectes tindran un millor comportament", conclou Pérez.
SABADELL LI RETALLA EL CONSELL A VENDRE
Els experts de Banc Sabadell han retallat el seu consell sobre OHL a vendre després de la publicació d'aquests resultats. "Resultats operatius molt negatius que ens porten a canviar a vendre", assenyalen.
"Atesa la manca de visibilitat i els dubtes en Construcció, el mercat hauria de tendir a assignar-li un valor proper a zero, cosa que restaria un 17% al nostre preu objectiu", assenyalen des de Sabadell. Si a això se suma que la desviació de caixa podria augmentar significativament al tancament d'any a causa de l'evolució subjacent de Construcció, tot porta Sabadell a retallar el preu a un màxim de 2,75 euros. Així mateix, aquests analistes treuen OHL de la seva cartera de valors Petits i Mitjans.
Des de Bankinter també parlen d'uns resultats operatius "febles, fins i tot aïllant la pèrdua no recurrent de 550 milions d'euros derivada de la venda d'OHL Concssiones".
Aquests analistes destaquen, com a principals factors negatius: la reculada dels ingressos en totes les àrees de negoci; els nivells del marge EBITDA de Construcció (al 0,0% durant el primer semestre del 2018 enfront del 3,2% durant el primer semestre de 2017); i el flux de caixa operatiu negatiu.
"Mantenim la recomanació de vendre davant el retard en la recuperació dels ingressos, el flux de notícies negatiu sobre incidències en els projectes de legacy i l'escassa visibilitat sobre la millora de marges", indiquen des de Bankinter.