dl samsung electronics smartphone logo technology galaxy south korea seoul asia
Sharecast graphic / Josh White

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat davant la Comissió dels Mercats i la Competència (CNMC) les empreses Samsung i World Business per una conducta suposadament enganyosa, en induir el consumidor a fer una compra, ometent informació necessària sobre això.

Segons explica l'organització en un comunicat, aquest fabricant publicita una promoció anomenada 'Plan Renove', amb la qual és possible obtenir un descompte directe en la compra d'un dispositiu nou, així com un import addicional per lliurar un dispositiu antic.

El descompte directe no apareix al preu final abans de fer la compra i l'import addicional suposadament és l'equivalent a la valoració del dispositiu que es lliura, segons el seu model i l'estat. Si bé, segons les reclamacions rebudes a OCU, la valoració final és notablement inferior a l'oferta quan el consumidor decideix acollir-se a la promoció esmentada.

Sembla ser, a més, que de vegades el consumidor no arriba a beneficiar-se del descompte directe i si no està conforme amb la valoració del producte lliurat i desitja cancel·lar el procés, la cancel·lació esmentada pot suposar unes despeses de 30 euros, molt superiors a la valoració oferta per el dispositiu lliurat.

OCU lamenta així mateix que Samsung no assumeixi la responsabilitat en les reclamacions rebudes i les derivi a World Business, tot i ser una promoció que publicita a la seva pàgina web i per als seus productes. A més, considera que aquesta és una pràctica comercial deslleial que atenta contra la competència, ja que poden estar ometent informació necessària perquè el consumidor prengui decisions de compra de manera informada.

Per això, OCU demana a la CNMC que dugui a terme un procediment de recerca i, si escau, sancioni l'empresa infractora. Alhora, sol·licita que indiqui si els consumidors s'han vist afectats per aquestes pràctiques irregulars, perquè puguin reclamar els danys i els perjudicis ocasionats.

Noticias relacionadas

contador