ep oficinasnyesa
NYESA

La promotora immobiliària Nyesa ha comunicat a última hora d'aquest dimarts que, dins del termini previst per formular les adhesions a la Proposta de Modificació de Conveni de la Societat, que busca evitar la seva liquidació, s'han produït les adhesions favorables per part d'"almenys", el 60% dels creditors ordinaris. Cal recordar que el termini finalitza aquest dimecres, 20 de gener. Les seves accions pugen un 3%, tot i que cotitzen als 0,0094 euros.

  • 0,01€
  • -5,71%

La companyia ha remarcat que, fins al moment en que el Jutjat del Mercantil nº 1 de Saragossa no emeti una resolució ratificant el corresponent percentatge, i per tant l'aprovació de la Proposta de Modificació de Conveni de la Societat, aquesta informació ha de tenir la consideració de provisional.

La companyia proposa als creditors amb privilegi ua quitança del 70%, tot i que cobraran la resta dels seus crèdits en dos pagaments iguals als mesos 36 i 48 a partir de la data en què la sentència que aprova aquesta modificació sigui ferma.

Per la seva banda, als creditors ordinaris els ha proposat el cobrament de la totalitat dels seus crèdits, és a dir, sense quitança, a raó del 10% als mesos 60 i 72 des de la sentència; del 15% als mesos 84 i 96; i del 25% als mesos 108 i 120.

Pel que fa als creditors subordinats, la proposta planteja la totalitat del cobrament dels seus crèdits, també sense quitança, encara que rebran el pagament al mes 120, és a dir, deu anys després de l'acord, i d'una sola vegada.

'PLA B'

Com a alternativa a aquesta proposta de pagaments, la societat també va detallar un 'pla b' en què ofereix a tots els creditors la capitalització, total o parcial, dels seus crèdits. Addicionalment, Nyesa contempla l'execució d'una ampliació de capital, bé mitjançant aportació no dinerària d'un important lot d'actius immobiliaris o mitjançant capitalització de crèdits 'contra la massa'.

La companyia ja va anunciar el passat mes de juny que plantejaria aquesta modificació del conveni, ja que al tancament de 2019 el seu patrimoni net era d'un import negatiu de 10,1 milions d'euros, avançant així el risc de dissolució.

L'origen d'aquest desequilibri està en la dotació de 45,6 milions d'euros que, per un "criteri de prudència", va realitzar en els seus comptes de 2019 davant la necessitat de finançament que presenta un projecte que desenvolupa a Moscou.

Al seu torn, aquesta necessitat de finançament deriva dels retards que està acumulant el projecte i d'un canvi normatiu aprovat a Rússia que ja no permet utilitzar els avenços que paguen els compradors dels habitatges per finançar la seva construcció.

Noticias relacionadas

contador