new york community bank
Tdorante10/Wikimedia

L'entitat regional nord-americana New York Community Bancorp (NYCB), que està caient a plom des que presentés resultats a finals de gener, i que té el mercat en alerta davant la possibilitat que es reobri la crisi bancària que es va viure ara fa un any als Estats Units, torna als descensos aquest dijous. A la sessió cedeix a prop d'un 6% després d'aconseguir ahir capgirar i tancar en verd (+6,67%) després d'emetre un comunicat per tranquil·litzar el mercat.

En aquest comunicat, el banc anunciava el nomenament d'Alessandro DiNello com a nou president executiu amb efecte immediat. A més de continuar amb la seva funció a la Junta, DiNello treballarà juntament amb el conseller delegat, Thomas R. Cangemi, i la resta de l'equip de lideratge executiu sènior, “per millorar tots els aspectes de les operacions del banc”, comunicava la companyia regional.

En la seva nota, NYCB feia referència també a la seva situació, subratllant l'increment de dipòsits del 2% des del 2024 i una liquiditat "àmplia" (liquiditat total de 37.300 milions de dòlars enfront dels 22.900 milions de dòlars de dipòsits), així com la reducció de la seva exposició al CRE (segment d'actius immobiliaris comercials).

Aquest dimarts, l'entitat es va enfonsar un 22% a causa d'una rebaixa de qualificació de Moody's fins a 'bo escombraries'. Després del nomenament de DiNello, la junta directiva va celebrar ahir una conferència amb analistes. Cangemi ha dit que, "tot i la rebaixa de qualificacions de Moody's, les nostres qualificacions de dipòsits de Moody's, Fitch i DBRS segueixen sent de grau d'inversió. No s'espera que la rebaixa de Moody's tingui un impacte material als nostres acords contractuals".

Va afegir que han pres "mesures decisives per enfortir el nostre balanç i els nostres processos de gestió de riscos durant el quart trimestre. Les nostres accions són una inversió per millorar un marc de gestió de riscos d'acord amb la mida i la complexitat del nostre banc i proporcionar una base sòlida en el futur", va emfatitzar Cangemi.

Noticias relacionadas

contador