nvidia portada nueva

Nvidia puja un 1% a Wall Street després de disparar-se aquest dimecres (+8,15%). Això va propiciar, juntament amb l'IPC dels EUA de l'agost, els avenços a Wall Street que, en el cas del Nasdaq, van ser del 2,17%. El gegant tecnològic segueix al centre dels moviments del mercat. El CEO, Jensen Huang, va dir ahir que la demanda dels seus xips avançats és "tan gran" que els clients es frustren si no reben els seus xips prou ràpid.

  • 115,59$
  • -1,02%

"Tots volen ser els primers i tots volen tenir-ne més", va comentar en una conferència de Goldman Sachs a San Francisco. "Probablement avui tinguem clients més emocionals. I merescudament. És una situació tensa. Estem intentant fer-ho tan bé com podem".

"Les seves paraules van impulsar Nvidia, l'acció va pujar més d'un 8% ahir, desafiant els símptomes de cansament de la IA", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, al seu informe diari de mercats.

"Van ser els positius comentaris sobre la demanda de tot allò relacionat amb la IA que van realitzar els gestors d'Nvidia en una conferència organitzada per Goldman Sachs el que va propiciar en gran mesura la positiva reacció dels valors tecnològics i del mercat en conjunt", comenta per la seva banda Juan José Fernández-Figares, director de gestió de Link Gestión.

Des que publiqués resultats el 28 d'agost passat, tota l'atenció està posada sobre el gegant tecnològic, que sembla que sempre és al centre dels moviments dels índexs. Els comptes, que van ser rècord, no van complir les expectatives dels analistes més exigents del mercat i això va provocar volatilitat i caigudes en els títols de la companyia. A més, les notícies relacionades amb la investigació que duu a terme el Departament de Justícia dels EUA per possible posició de domini als xips per al desenvolupament de sistemes d'intel·ligència artificial també estan penalitzant l'empresa.

La setmana passada, va caure un 9,53% dimarts per la informació publicada a Bloomberg, i després desmentida per la mateixa companyia, que havia rebut una citació del Departament de Justícia per aquest assumpte.

Els moviments d'Nvidia en borsa contagien tots el sector. Aquest dijous, Àsia ha pujat amb força precisament pel bon comportament de les tecnològiques. El mateix passa quan el que es produeixen són caigudes. El mercat està especialment sensible al seu comportament, ja que es considera el millor indicador de l'evolució del boom de la IA i de si de debò aquest fenomen és i serà rendible.

"LA FEBRE DE LA IA NO ESTÀ MORTA NI ENTERRADA"

Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB, comenta que la reacció a borsa d'Nvidia als comentaris del seu CEO "demostra que la febre de la intel·ligència artificial no està morta ni enterrada".

"No hi ha dubte que les paraules de Huang tenen pes. Nvidia va ser el tercer millor títol a l'S&P 500 ahir, i els semiconductors van ser el sector amb millor rendiment al principal índex dels EUA, pujant més del 6%".

Per a Brooks, les alces d'ahir també van ser el resultat de l'entrada de diners al marge. "Part d'això podria ser demanda minorista que no ha renunciat al somni de la IA. Potser hi ha més combustible al tanc per a aquest repunt de la IA", comenta l'experta.

Noticias relacionadas

contador