nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm 20231211113158

Nvidia segueix marcant el ritme a Wall Street, i després de les alces continuades de l'últim any i mig, que van portar la companyia a convertir-se en la més valuosa del món enfront de Microsoft, les seves accions ara sumen diverses jornades consecutives a la baixa, que han fet que el fabricant de xips perdi més d'un 10% a la borsa des de finals de la setmana passada. Aquest dilluns cauen un 5%, i els analistes ara es pregunten si aquestes baixades tenen recorregut.

  • 123,54$
  • -0,36%

Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, assegura que "hi ha algunes raons per a la venda" d'accions d'Nvidia, entre les quals destaca "el reequilibri del fons tecnològic SPDR" que va tenir lloc a la setmana passada.

"La recent volatilitat en el preu de les accions d'Nvidia, que la va convertir en l'empresa més valuosa del món abans de retrocedir, va significar que s'estava duent a terme una quantitat decent de reequilibri per a un dels ETF més grans del món, cosa que pot haver augmentat la volatilitat de les accions d'Nvidia. Això tindrà un impacte a curt termini en el preu de les accions de Nvidia”, detalla.

A més, assegura que "Nvidia és una acció extremadament volàtil", i per això considera que els inversors s'han d'acostumar als alts i baixos en la cotització de l'empresa.

"Nvidia experimenta períodes d'extrema volatilitat, tant a l'alça com a la baixa. Si posseiu aquestes accions, heu de fer les paus amb això. Les xifres de l'última liquidació d'Nvidia són sorprenents: ha perdut gairebé 300.000 milions de dòlars en valor i la seva capitalització de mercat va caure breument per sota dels 3 bilions de dòlars. Actualment la seva capitalització de mercat està per sota de la de Microsoft i Apple”, valora.

En tercer lloc, aquesta analista es qüestiona si els inversors minoristes "estan abandonant Nvidia", i argumenta que "després d'una ratxa tan forta a la primera meitat d'aquest any, el preu de les seves accions ha pujat un 150% des del gener, no és estrany que els comerciants minoristes i els especuladors estiguin recollint guanys a mesura que ens acostem als mesos més lents de l'estiu”.

"Podem veure desaparèixer part del suport especulatiu per a Nvidia i altres accions tecnològiques. En observar l'informe de posicionament de futurs no comercials del Nasdaq 100 de la CFTC, podem veure que els especuladors hi han retallat les seves posicions a les últimes setmanes, i esperem que això continuï. Això no significa que la tecnologia estigui en una bombolla, sinó que els 'traders' busquen valor en una altra part", destaca.

Un altre dels aspectes que subratlla Brooks és la "rotació", per la qual els inversors podrien estar recalibrant les carteres davant la previsió d'un nou escenari macroeconòmic.

"Si la venda massiva d'accions tecnològiques es prolonga, aleshores podríem veure els operadors acumular-se en accions de valor, però, és massa aviat per dir si aquest serà un tema que cal tenir en compte al segon semestre. Si veiem una disminució de la pressió inflacionària en el deflactor PCE central d'aquesta setmana i una expectativa més gran d'una retallada de taxes per part de la Reserva Federal al setembre, llavors les accions de tecnologia d'intel·ligència artificial podrien experimentar un repunt", assegura.

Per acabar, assegura que les vendes poden respondre a l'elevada valoració d'Nvidia, ja que "ni tan sols la divisió d'accions a principis d'aquest mes ha mitigat la volatilitat del preu de les accions" de la companyia.

Noticias relacionadas

contador