nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm 20231211113136

Nvidia es gira a Wall Street (+1,62%) aquest dimecres, tot i haver arribat a caure un 3% per l'avenç d'una investigació antimonopoli als Estats Units. Les seves accions es van desplomar gairebé un 10% aquest dimarts sense una raó aparentment justificada.

  • 113,56$
  • -1,76%

Tot i que, després del tancament de mercat, Bloomberg va publicar que el Departament de Justícia dels Estats Units (DoJ) ha enviat citacions a Nvidia i altres empreses, a la recerca de proves que el fabricant de xips va violar les lleis antimonopoli.

Això suposa una escalada en la recerca sobre Nvidia, que és el proveïdor dominant de processadors d'intel·ligència artificial.

El DoJ, que prèviament havia distribuït qüestionaris a les empreses, ara està emetent sol·licituds legalment vinculants, que obliguen els destinataris a lliurar la informació sol·licitada, segons persones properes a la investigació. A la pràctica, és un pas nou cap a la presentació d'una demanda formal.

La investigació se centra en si Nvidia està complicant el canvi a altres proveïdors i penalitzant els clients que no utilitzen els seus xips en exclusiva, a causa del seu lideratge al camp de la intel·ligència artificial (IA).

Per la seva banda, Nvidia ha explicat que el seu domini del mercat es deu a la qualitat dels seus productes, que ofereixen millor rendiment que els de la competència.

FORTA VOLATILITAT EN LES SEVES ACCIONS

Els títols d'Nvidia s'han vist sotmesos a una forta volatilitat durant els darrers mesos. La companyia, que va realitzar un contrasplit de les seves accions al maig després de superar els 1.000 dòlars per títol, es va disparar un 40% en poques setmanes, fins a marcar un màxim històric al juny per sobre dels 140 dòlars.

Des d'aleshores, la notícia de la investigació antimonopoli, que es va publicar inicialment aquell mes, i les turbulències de les borses del principi d'agost, van provocar una caiguda de les seves accions fins a 90 dòlars el 5 d'agost passat, encara que aquesta jornada van tancar als 100,45 dòlars.

Posteriorment, van tornar a recuperar terreny fins als 131 dòlars, però la publicació dels seus resultats trimestrals, el 28 d'agost passat, no va ser ben rebuda pel mercat. Des de llavors, els títols han encadenat fortes pèrdues fins a tancar dimarts als 108 dòlars.

"Els mercats van continuar pressionant a la baixa malgrat el que semblava ser una falta de senyals negatius en els resultats de l'empresa, cosa que pot ser el punt de partida d'una tendència baixista al mercat borsari en general", va assenyalar fa uns dies Samer Hasn, analista sènior de mercats a XS.com.

Per anàlisi tècnica, el suport més rellevant es troba als 90 dòlars esmentats. A més dels mínims d'agost, per aquest preu també passa la mitjana de 200 sessions.

Noticias relacionadas

contador