nvidia 20240814082718

Nvidia va desmentir aquest dimecres la informació de Bloomberg que assenyalava que el fabricant de xips havia rebut una citació legalment vinculant del Departament de Justícia dels Estats Units per possibles preocupacions antimonopoli.

  • 113,37$
  • -1,92%

“Hem consultat amb el Departament de Justícia dels EUA i no hem rebut cap citació”, va explicar un portaveu d'Nvidia a CNBC. "No obstant", ha afegit, "estem disposats a respondre qualsevol pregunta que els reguladors puguin tenir sobre el nostre negoci".

Tot i això, Bloomberg va assenyalar que el DoJ havia enviat citacions a Nvidia i altres empreses, en el marc d'una investigació antimonopoli per comprovar si estaven abusant de la seva posició de domini en els xips per al desenvolupament de sistemes d'intel·ligència artificial.

Nvidia posseeix més del 80% del mercat de xips d'IA per a centres de dades, però l'empresa defensa que “guanya per mèrits, com es reflecteix en els nostres resultats de referència i el valor que aportem als clients, que sempre tenen la llibertat de triar la solució que s'adapti millor a les seves necessitats".

VALORACIÓ DELS EXPERTS

"Caldrà esperar a veure com evoluciona el procés (atès que encara no hi ha cap tipus d'acusació formal) i veure finalment en què es tradueix (possibles multes i imports)", valoren a Bankinter.

En tot cas, els estrategs de l'entitat posen el focus en què en el passat s'ha comprovat com aquests processos amb grans corporacions nord-americanes (Microsoft, Alphabet, etc.) solen dilatar-se molt en el temps i al mitjà/llarg termini el seu impacte a la cotització no és rellevant.

"A curt termini sí que és important seguir el flux de notícies sobre això, ja que a l'actual context de mercat aquestes podrien generar volatilitat en el valor", conclouen.

Noticias relacionadas

contador