illustration d archives du logo de nvidia

Nvidia es va coronar aquest dimarts com l'empresa més valuosa del món, després d'aconseguir una capitalització borsària de 3,3 bilions de dòlars i superar Microsoft, encara que sembla que no s'aturarà després d'ocupar el nou tron, i els analistes prediuen "guanys continus" per al fabricant de xips a mesura que continua l'auge de la intel·ligència artificial (IA).

  • 122,71$
  • -1,30%

"De cara al futur, atès que s'espera que la demanda d'IA continuï creixent als propers anys, s'espera que l'empresa observi guanys continus", assenyala James Harte, estrateg de TickMill Group.

L'analista també observa "riscos a la baixa, principalment relacionats amb la competència a l'espai per part d'Alphabet, Microsoft i Meta", encara que subratlla que, "almenys a curt termini, el panorama sembla favorable per a Nvidia".

"L'acció clarament ha fet cas omís del recent gir agressiu de la Reserva Federal. Si el banc segueix endavant amb la flexibilització prevista per a aquest any, això hauria de generar una ferma gana pel risc fins a finals d'any, cosa que donaria a l'acció un impuls addicional. A més, si la inflació comença a caure a un ritme més ràpid i la Reserva Federal torna a ser més moderada, això serà alcista fermament per a l'acció", pronostica.

Per la seva banda, Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, recorda que les unitats de processament gràfic (GPU, per les seves inicials en anglès), de les quals Nvidia té una participació de mercat del 98%, “amb prou estan començant i la demanda continuarà augmentant al llarg d'aquesta dècada”.

"L'any passat, l'acompliment de Nvidia va ser excepcional. El maig del 2023 va aconseguir una valoració d'1 bilió de dòlars, el febrer del 2024 va aconseguir una valoració de 2 bilions de dòlars i al juny la seva valoració va superar els 3,3 bilions de dòlars", rememora.

Tot i això, alerta que "pot ser una acció excepcionalment volàtil i molt més volàtil que el mercat en general", si bé "la volatilitat durant els últims 12 mesos ha estat majoritàriament alcista".

"L'impuls també està ajudant Nvidia i altres accions tecnològiques a impulsar l'S&P 500 a múltiples màxims històrics aquest any. És el factor més important que impulsa l'S&P 500 fins a un creixement de l'11,2%. Si bé l'impuls és excel·lent fins que deixa de ser-ho, també val la pena assenyalar que els fonaments financers de Nvidia també podrien fer apujar el preu de les seves accions", valora.

A més, assenyala que la valoració de 3,3 bilions de dòlars, juntament amb una càrrega de deute d'11.000 milions de dòlars, indica que "hi ha un ampli marge per obtenir grans retorns per als accionistes en el futur, cosa que també pot atraure més persones a les accions".

Noticias relacionadas

contador