illustration d archives du logo de nvidia

Aquest divendres, al tancament del mercat de Wall Street, tindrà lloc l'split (divisió d'accions) de 10 per 1 que Nvidia va anunciar el 22 de maig passat, juntament amb els seus resultats. Els accionistes registrats amb accions ordinàries al tancament del mercat d'aquest dijous rebran nou accions addicionals de Nvidia per cada acció que ja tinguin. És a dir, si un accionista tenia 10 accions de Nvidia abans de la divisió, ara tindrà 100 accions. Les accions del gegant fabricant de xips començaran a cotitzar en una base ajustada per la divisió quan el mercat obri aquest dilluns que ve, 10 de juny.

  • 119,88$
  • -2,97%

Les empreses solen fer splits o desdoblaments de les seves accions per fer-les més accessibles a un nombre més gran d'inversors. Nvidia, que no para de pujar a la borsa i que aquesta setmana ha superat Apple en capitalització borsària, arribant als 3 bilions de dòlars, té un preu per acció per sobre dels 1.200 dòlars. Ara, cada acció valdria una mica més de 100 dòlars.

"Quan el preu d'una acció puja massa pot resultar difícil per a alguns inversors comprar accions completes. Un desdoblament d'accions pot reduir el preu per acció, fent-lo més assequible per als inversors particulars. Amb el desdoblament d'accions 10x1 d'Nvidia que tindrà lloc aquest divendres, els veritables guanyadors són els inversors minoristes”, explica Sam North, analista de mercat d'eToro.

Antonio Ernesto Di Giacomo, analista d'xs.com, comenta que la divisió d'accions és una estratègia clau d'Nvidia per mantenir i augmentar el seu atractiu per als inversors.

"Aquesta mesura està dissenyada per fer que les accions d'Nvidia siguin més accessibles per a més inversors, reduint el preu per acció i facilitant la inversió tant per a fons petits com grans. La divisió d'accions reflecteix la confiança de la companyia en el futur i té com a objectiu ampliar la base d'accionistes", comenta l'expert.

Di Giacomo afegeix que el fet que Nvidia hagi aconseguit aquesta setmana una capitalització borsària de 3 bilions de dòlars "és un testimoni del seu lideratge a la indústria tecnològica i la seva capacitat per innovar i adaptar-se a les demandes del mercat".

"La companyia ha capitalitzat amb èxit l'auge de la IA, presentant resultats financers sòlids i estratègies efectives, com la divisió d'accions i el llançament de nous xips d'IA. Amb una base d'inversors ampliada i una sòlida posició competitiva, Nvidia està ben posicionada per continuar el seu creixement i mantenir la seva rellevància al dinàmic món de la tecnologia”.

Sam North afegeix que, per als minoristes, poder comprar accions a una desena part del seu valor pot semblar més atractiu, i per això "no seria massa sorprenent veure apujar el preu de l'acció a curt termini".

"Però val la pena dir que res no canvia fonamentalment en l'empresa. En general, la direcció a llarg termini de la cotització dependrà dels bons resultats de la companyia. Històricament, les empreses amb bons resultats que han realitzat desdoblaments d'accions solen registrar un creixement continuat del preu de les seves accions, sempre que mantinguin uns bons resultats operatius i financers”, apunta North.

Noticias relacionadas

contador